Genel Tartışma
HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
14.02.2026 01:21
5 Yanıt
49 Görüntülenme

Merhabalar,

Toplulukta elektrik, mekanik, medikal veya herhangi bir alanda 3d printer ile prototip üreten var mı? 

Kendi çiziminiz veya youtube üzerinden paylaşılan videolardaki modeller gibi baskılar alıyor musunuz? 

Ben bu alanda genelde hareketli mekanik aksam modelleri üzerine baskılar alıyorum.

Siz de yorumlarda görselleriyle paylaşırsanız verimli bir konu olacağı düşüncesindeyim.

Yanıtlar 5

Merhaba bu hafta içinde traktör kaputunun prototip baskısını alacağım. Çizimi firmadan geldi. Detayları bu konu altında paylaşırım.

0
ArthurvMorgan

@HectorSalamanca Piyasaya süs, anahtarlık, dekor yapıp satma haricinde ben de kendi çizimlerimi yapıp prototip ve final olarak kullanmak isteyenlerdenim. Yazıcı bir gelse aklımda direkt lambaları akıllı lamba haline getirebilmek için bir kutu tasarımı var. 

Şöyle ki esp32 ve ufak bir güç kaynağı ya lambanın kendi içinde monteli olmalı ya da tavana sabitlenmeli. Tavana koymak iatediğimizde bağlantıları saklayan rozans dediğimiz kimi plastik kimi aluminyum parçalar var. Benim evimdekilerin çoğu konik plastik rozans. esp falan koymak mümkün değil. Zaten aşağıdan avizenin kendi ağırlığı da olacak. 

Benim de aklıma gelen aşağı lambaya inen kabloda araya girmek oldu. Laptop adaptörü boyutunda ya da ondan daha ufak dişi erkek iki parça tasarlamak kolay iş. Bir de ağırlığı taşıyabilsin diye kabloları girişte üstten sabitleme vida yerleei yapacağım. Seyyar priz sökenler görmüştür, içinde kablo sabitleme yeri olur. Böylece aşağıdan ve yukardan sabitlli kablolar düşme ihtimalini ortadan kaldırırken derli toplu bir görünüme sahip olur. 

3d yazıcı ve rtv 250 idi sanırım slikon kalıp malzemesi ile bunun kalıbını çıkaracağım. Bu işlemden sonra artık istediğim kadar poliüretan malzeme döküp kutu basabilirim. Böylece akıllı ev ekosistemimi oluşturabileceğimi umuyorum.

0
HectorSalamanca

@ArthurvMorgan Merhaba,

Sonoff'un bu tarz ürünleri piyasada mevcut. Eğer daha uygun fiyatlı üretebilirseniz mantıklı olabilir.

0
HectorSalamanca

Üzerinde çalıştığım birkaç model var. Onların haricinde 2 tane bitirdiğim, 1 tane de sonuna geldiğim küçük bir proje var.

Bitmiş olan projdelerimden biri aşağıda fotoğrafını da paylaştığım RC tekne.

Bu tekneyi yazın yapmıştım. Denizde birkaç denemem oldu.

Detayları merak eden olursa yorumlarda sorabilir.

Şanslı-S.jpeg
Şanslı-S.jpeg
269,68 KB
0
ArthurvMorgan

@HectorSalamanca Sonoff firmasını biliyorum. Fakat onlarla sanırım pratikte boy ölçüşmem imkansız. evde hobi olsun diye uğraşılan bir şey sonuçta. onlar zaten tuya, zegbee gibi endüstri formatında ürün yapıyorlar. Evde düşünürken zaten az önce yine bir konuya takıldım. Duvardaki anahtardan elektrik gidince telefondan kontrol edilemez. Sıfırdan inşaat yaparken kolay. Derin kasa anahtar kasaları falan var. ama bizim 30 yıllık evde anahtar kasasına tadilat yapmak gerekiyor ya da hiç iç derinliğe girmeden anahtarın üzerine konulacak bir kutu ile dışarı kablo çıkışı yapmak gerekiyor. kutu çizilirken dışarı çıkacak kablo görüntüsünü sakşayan bir şey yapılabilir. Akıllı ürün değil de belki bu kutu satılabilir evinde hiç değişiklik yapamayanlar için. 😂 duvarı derinleştirmek, ikili yaylı buton ama tek kasada olması gerekli gibi durumlar var. balkon da aynı anahtar kutusunda çünkü. 

Tekne konusunda emeğinize sağlık valla çok güzel olmuş. kumandasına kadar kendiniz yapmışsınız sanırım.Gerçekten çok güzel olmuş. 

Eskiden, çok eskiden rc offroad aracım vardı. traxxass e max. motorunu falan değiştirip 750'lik yapmıştık. bir tane de çok hızlı giden offroad aracım vardı adını hatırlamıyorum. dükkanın önünde oynuyoruz arkadaşlarla başka araçlar da var rc. ekmek arabası geçerken kumanda ile araç arası iletişim kesildiği için arabanın önüne atmıştı araç kendini. 😂😂 2.4 ghz gibi yeni tip kumanda değildi diye hatırlıyorum bir tek. uzun zaman geçti üzerinden. 

0