@HectorSalamanca Piyasaya süs, anahtarlık, dekor yapıp satma haricinde ben de kendi çizimlerimi yapıp prototip ve final olarak kullanmak isteyenlerdenim. Yazıcı bir gelse aklımda direkt lambaları akıllı lamba haline getirebilmek için bir kutu tasarımı var.
Şöyle ki esp32 ve ufak bir güç kaynağı ya lambanın kendi içinde monteli olmalı ya da tavana sabitlenmeli. Tavana koymak iatediğimizde bağlantıları saklayan rozans dediğimiz kimi plastik kimi aluminyum parçalar var. Benim evimdekilerin çoğu konik plastik rozans. esp falan koymak mümkün değil. Zaten aşağıdan avizenin kendi ağırlığı da olacak.
Benim de aklıma gelen aşağı lambaya inen kabloda araya girmek oldu. Laptop adaptörü boyutunda ya da ondan daha ufak dişi erkek iki parça tasarlamak kolay iş. Bir de ağırlığı taşıyabilsin diye kabloları girişte üstten sabitleme vida yerleei yapacağım. Seyyar priz sökenler görmüştür, içinde kablo sabitleme yeri olur. Böylece aşağıdan ve yukardan sabitlli kablolar düşme ihtimalini ortadan kaldırırken derli toplu bir görünüme sahip olur.
3d yazıcı ve rtv 250 idi sanırım slikon kalıp malzemesi ile bunun kalıbını çıkaracağım. Bu işlemden sonra artık istediğim kadar poliüretan malzeme döküp kutu basabilirim. Böylece akıllı ev ekosistemimi oluşturabileceğimi umuyorum.