Eco Filament için makara ayarı hakkında

Genel Tartışma
yucakcraft3d
Konuyu Açan
yucakcraft3d
🏅 Destekçi
11.02.2026 10:50
12 Yanıt
58 Görüntülenme

Herkese merhaba, kolay gelsin. Porima'nın sitesin de Eco serisi filament kullanmak için makaranın STL dosyası var, bu makarayı basıp kullanmak istiyorum, fakat uzun vadede sağlam kalması için PLA ile basmak uygun olur mu? Deneyen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?

1 - Hangi malzeme ile basmak daha uygun olur?

2- Dolgu yoğunluğu ve duvar sayısı kaç olmalı?

Yanıtlar 12

yldrm3dcraft

@yucakcraft3d ben hem süre kaybı olmasın hemde pla nın sağlamlığına emin olamadığımdan eco spool satın aldım direk porimadan adet fiyatı 60 lira zaten

0
yucakcraft3d

@yldrm3dcraft Sadece makaranın satıldığını bilmiyordum, buna bakacağım.

0
yldrm3dcraft

@yucakcraft3d Şuan sitesine tekrar baktımda galiba satıştan kalkmış gibi gözüküyor aradım bulamadım Allahtan 6 adet sipariş vermiştim 

0
HectorSalamanca

boş makaraların kartonlarını sökerek yeni eco smartı takabilirsiniz. ben daha önce öyle kullanmıştım

0
yucakcraft3d

@yldrm3dcraft Ben de şimdi onu yazacaktım, porima sitesin de bulamadım.

0
yucakcraft3d

@HectorSalamanca Şimdi elimde olan boş makaralara baktım da orta kısımda sökülebilecek bir şey yok, bir bütün halindeler.

0
yldrm3dcraft

@yucakcraft3d makerworldda makara sarma mekanizmaları olucaktı onun baskısını alarak boş makaralara el ilede sarım yapabilirsin

0
yldrm3dcraft

bu şekilde sipariş vermişim istersen porimaya whatsapptan yaz bilgi al

0
HectorSalamanca

Arkadaşlar porimanın sitesinde satılan da zaten elinizde olan porima makarasıyla aynı :)

Sadece içindeki kartonu sökmeniz lazım. Onu da 30 dk suda beklettiğinizde zaten kartonu yumuşayacak ve kolaylıkla çıkacak.

0
3dprinter.58

https://www.instagram.com/reel/DT-FVpWDKBG/?igsh=NTBlNTloNzhsb3I1

0
yucakcraft3d

@3dprinter.58 Teşekkürler.

0
3dprinter.58

@yucakcraft3d rica ederim

0