Baskıdayken filament çıkmıyor

Genel Tartışma
Konuyu Açan
Melih
🥉 İlk Adım
02.02.2026 20:17
4 Yanıt
76 Görüntülenme

Ben kendi 3d yazıcımı yaptım baskı almaya başlıyorum baskı alırken bir süre sonra filament akmamaya başlıyor ve exturuderden tık tık ses geliyor filamenti itemiyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? 

Ekli Dosyalar
IMG_20251210_232257.jpg
IMG_20251210_232257.jpg
2,58 MB

Yanıtlar 4

Remparts

Dişlilerini kontrol ettin mi ? Kontrol etmediysen dişlilerini çıkarıp temizlemeyi dene . Ayriyetten dişli ye takılan parçalar ve dişlinin vida sıkılığıda bu tıkırtılı seslere rağmen akıtmamasına bir sebeb olabilir.

0
erolblt

Sorun büyük ihtimalle hotend içinde filamentin şişmesinden kaynaklanıyor. Bu durum genelde soğutma fanının yeterli çalışmaması ya da nozzle sıcaklığının fazla olması nedeniyle oluşuyor. Filament hotend içinde şiştiği için de besleme sırasında tıkanıyor ve extruder motoru filamenti iteklemye zorluyor. @Melih 

0
yucakcraft3d

@Melih Benzer bir durum benim başıma gelmişti, nozzle değiştirince sorun çözüldü. 

0
HectorSalamanca

Extruder tıkanmasıysa 1-2 dk da işinizi çözersiniz. 

Nozzle tıkanmasıysa demir çubukla soğuk çekme yapın. En kısa şekilde öyle çözersiniz. Isınma ve soğuma zamanlarından dolayı 15-20 dk sürebiliyor. 

PLA için 230 dereceye ısıtıp geri çekme çubuğunu sokun. 140 dereceye kadar soğutun. Ardından hızlı bir şekilde çubuğu çekin. Bu işlemi nozzleda filament artığı kalmayıncaya kadar yapın. (Yaklaşık 3 kez)

0