Görseldeki MOM yazısı üzerindeki desenlerin stl dosyasını nasıl bulabilirim yada ben kendim yapabilir miyim. Amacım MOM yerine ANNE yazarak aynı desenleri yerleştirmek.
Desenli Yazı Karakterleri
Yanıtlar 6
Arkası ışıklı mı onun yoksa düz baskı mı kırmızı kısım?
@ArthurvMorgan aslında bunu yapıpı o kırmızı olan iç kısmı boşaltıcaksın hafif şeffaf kırmızı pleksiyi içine geçirip iç kenarlarına led çekeceksin on numara olur
@yldrm3dcraft Evet bence de güzel olur dediğin şekilde.
Aslında aynı deseni pattern olarak ayarlamak için bayağı uğraşmam gerekecekti. Ben de yıllar önce yaptığım bir patterni kullandım harf içi desenlerde.
Hatta şöyle bir şey oldu. Autocadi açtım. Dedim bendeki patterni neden bir hacth dosyası yapmıyorum? Böylelikle harfin içindeki boşluğu işaretlemem yetecekti. Fakat yay çizgilerini kabul etmiyormuş.
Ben de pattern desenimi harf üzerine oturttum. fazla kısımları silip harf dışına taşan çizgileri trim yaptım.
Artık elimde içi desenli harflerim var. Sonra bunu solid'e attım. Fakat desenin 3d kabartmalarında sadece 1 harfte 380 tane falan extrude edilecek bölge çıkıyor. 😂 Bu yüzden 10 dakika kadar bekletiyor her harf için. A ve N harfini yaptım dün akşam.
Aslında 3ds max gibi bir programla çok daha kolay yaparım fakat ben solid bilgimi geliştirmeye çalışıyorum. Bilgisayarım da öyle eski falan değil. Ama solid işlemcinin tek çekirdeğini kullanıyormuş, ekran kartına zaten hiç dokunmuyor. Ama extrude boss yaptıktan sonra rahatça kullanılmaya devam ediyor.
Bu süreçte araştırma yaparken konu alakasız şekilde denklemlere geldi. Sevdim denklemler olayını da. Örneğin çeşitli girinti çıkıntılara geçme toleransı vereceksem önceden değişken tanımlayıp atıyorum daire çapı 10, 10 - geçme payı deyip çıkıyorsun. 9.8 yapıyor daireyi. Olaki geçme payı çok sıkı veya çok gevşek oldu. Sadece gidip değişkeni değiştirmen yetiyormuş. Sevdim bu işi.
Modele gelecek olursak MOM kelimesi yanyana birleşik oluyor ama ANNE kelimesi olmuyor. Bu yüzden arkaya bir plaka yapıp harfler oraya oturrtturulabilir. klasik tabela mantığı işte. led kısmı için de dedğin bana da mantıklı geldi. O kısma gelince bakarım.
Yazmayı unutmuşum. Desenler ayrı ayrı parçalar olduğu için arka tarafı komple kapatıp yüzey elde etmem gerekti bu desen için. Arka taraf ışıklı olsun istersek bu desen olmuyor ama tek yüzey yukardan tutunabilecek bir şey olsa olurmuş. Resimdeki de öyle.