Toplu Satış İçin Fiyatlandırma

Genel Tartışma
yldrm3dcraft
Konuyu Açan
yldrm3dcraft
⚙️ Aktif Üye
26.01.2026 19:16
11 Yanıt
104 Görüntülenme

herkese iyi akşamlar arkadaşlar ben toplu toptan satış yapmak için üretime başlayacağım fakat zaman fiyatlandırmasını nasıl yapacağıma takıldım filament vb masraflar elektrik falan dahil hesap yaptıktan sonra asıl önemli olan ürettiğim ürüne yazıcının harcadığı zamanı saat bazında nasıl fiyatlandırırım yani açık anlatmak gerekir ise

filament masrafı tamam

kullandığım diğer ürünler (anahtarlık halkası,clicker switch vb.)

süre boyunca olan elektrik tüketimi 

bu maddeleri hesapladıktan sonra işçiliğim ve makinanın toplam işe harcadığı süreye ne kadar ücret eklemeliyim veya sizler ne kadar ekliyorsunuz 

Yanıtlar 11

ArthurvMorgan

Satış/pazarlama ayrı bir sanat bence. Ürettiğiniz şeyler piyasada çokça bulunur aynı şeyler ise piyasa fiyatları belirliyor genel olarak fiyatı. Ayrı ve belirgin bir farkı yoksa tabii ki.

Yok ben daha kişiye özel şeyler yapıyorum derseniz Yaptığınız tasarım fiyatı falan ekleniyor üzerine. Ama benim bildiğim ticarette genelde %20-30 koyulur kar genel olarak. 

Bence biraz piyasayı araştırıp kim kaçtan satıyor ona da bakmak lazım. Bazen bakıyorsun o kadar maliyeti yok ama deli fiyata gidiyor. Burada etken sizin maliyetinizden çok piyasa fiyatları oluyor.

Ben aydınlatma ürünü satışlarımda bazı şehirlerde bayilik verdiğim bir yer yoksa o adama ekstra iskonto yapardım. Hem atıyorum Samsundaki tekil kullanıcı beni değil o adamı buluyordu hem de o şehirdeki elektrikçi benden hacimli ürün aldığı için başka bir üreticiye gitmiyordu. Elektrikçi de memnun kalıyordu bu az da olsa farklı iskontodan. win win yani. Aynı adam o gün az sipariş hacmine sahip oluyor ama o da kar edebildiğinde sipariş hacmi büyüyor. Siz de toptan satış yapacaksanız tekil sipariş yerine piyasadaki toptan fiyatları inceleyip bir fikir sahibi olabilirsiniz. (ki muhtemelen bunu biliyorsunuzdur)

Üstteki bi yöntemdi. Müşteri profiline göre değişir durum. Bazen de raf usülü satış olur. Adam sana hangi ürünler gidiyor onlardan ver bakalım şu raf kadar der. Genelde de ilk defa çalışacaksanız konsinye olur bu. 1 hafta sonra gider ne satılmış ne kalmış bakarsınız oradan bir yol çizilir. Bu da başka bir yöntem.

Demek istediğim fiyat belirlemede maliyet hesabı tabii ki önemli fakat iş modeliniz ve müşteri ilişkileriniz çok daha önemli bence. Hayırlı satışlar dilerim bu arada şimdiden. 

0
yldrm3dcraft

yani piyasaya baktığımda genelde instagramda renkli anahtarlıklarda 8 lira gibi komik rakamlara 100lü stand satıyorlar stand yanında hediye şeklinde garibime gidiyor o kadar ucuz olmamalı bence alan kişi 50-100 liradan aşağı satmayacağı modeller yani basit tek renk nah anahtarlıklar bile 50 liraya satılıyor perakendede neye göre o paralara satış yapıyorlar anlayamadım zaten bir anahtarlığa 10 gr filament gitse 5 lira anahtar halkası 1 lira desen 6 lira yapar 2 lira kalıyor karmı yoksa elektrik parasımı veyahut makinanın aşınan nozzle tabla parasımı anlamıyorum

0
Emresoft

ANAHTARLIK İŞİ İYİCE PATLADI BİZ SANKİ SONUNA YETİŞTİK AMA FİRMALARA ÖZEL ANAHTARLIK HALA REVAŞDA DURUYOR AMA BUNUN İÇİN TABİ MAALİYET VE FİRMA GÖRÜŞMELERİ EN ÖNEMLİ KONU

0
yldrm3dcraft

@Emresoft  ben ilk hamleyi esnaflara dolaşıp belirli kar marjı ile stand bırakıp satıldıkça para toplamayı düşünüyorum misal 100 e sat sana 30 lira kar vereyim haftaada bir geleyim eksildiği kadar ürün bırakayım şeklinde başlayıp daha sonrasında satışı artan müşterilere toptan ürün verelim fakat kar oranınız 50 tl olacak şekilde ürün bırakayım gibi teklif yapmayı düşünüyorum

0
Emresoft

BİZDEN ÖNCE GİTMİŞ OLUYOR ADAM BANA DİYOR ABİ 30 BİZ SATACAZ NAPTIN HERKES ÖYLE VERİYOR ALMIYOR HERKES UYANIK HERKES HERKES BİZİ YİYOR ABE 

0
yldrm3dcraft

@Emresoft bizim buralarda çok yaygın değil böle şeyler

0
bsaatolye

2 ay yaşayacak iş yapıp makine arıza verince patlayan hesapları düzgün tutamayan eline 30k geçen anahtarlıkçı olup çıktı bu durum benim canımı çok sıkıyor dediniz gibi 10tl ye seriden 3-4 renkli anahtarlık veriyorlar sonra bedava iş bu diye konuşup duruyorlar garip bu insanlar gerçekten 

hocam söylenecek çok bişey kalmamış aslında piyasaya bakıp zamanınızda öldürmeden toplu ürünlere %40 civarı bi zaman payı eklerseniz ortalama grmı 2-5 arası toplam filandırma çıkıyor genelde Buda sizin için el alışıklığı olur hemde piyasaya hakimiyetiniz artar fikrim bu yönde tamamen sizlere vicdanınıza kalan bir durum gibi oluyor bu ticaret olayı saygılarımla 

not olarak seriden hazır ürünleri desteklemiyorum bir kaç nokta dahi olsa bir şeyler eklemeye çalışın bence sebebi birisi çıkıp sizin verdiğiniz fiyatın yarısı fiyat verenler çıkabiliyor 😊

0
yldrm3dcraft

@bsaatolye kafamda geniş ve kaliteli ürün yelpazerleri var bence o işlerede ölü fiyat veremezler verirlersede çarşılarına pazar ben 1. kalite ürün çıkarmayı planlıyorum ona görede fiyatımı hakkıyla vermek istiyorum düz 3 renk standart anahtarlık değilde clickerli satan dükkanın kitlesine hitap eden tarzda mesela moto akseusarcıysa motor temalı vs.

0
bsaatolye

@yldrm3dcraft rabbim cümlemize haklıyla kazanmayı nasip etsin inşallah üstad bol bereketli kazançların olsun 😊

0
yldrm3dcraft

@bsaatolye Amin cümlemize inşallah verdiğimiz emeğin çabanın karşılığını alırız inşallah hepimiz

0
bsaatolye

Amin üstad amin 🙌🏼

0