Genel Tartışma
Konuyu Açan
Emirhan1
🥉 İlk Adım
17.01.2026 09:25
5 Yanıt
114 Görüntülenme

Arkadaşlar herkese merhaba 3d modelleme hiç bilmiyorum yapay zeka muhabbetlerinden dolayıda pekte girmeye niyetim yok ama girilmesi gerekiyor mu yoksa kopyala yapıştır yada yapay zekaya mı güvenelim sizce hangisi uygulama olarakta blender düşünüyorum

Yanıtlar 5

ArthurvMorgan

@Emirhan1 Bu biraz senin yapmak istediklerine bağlı. Beni hazır modeller tatmin ediyor, slicer'daki ufak tefek modifiyeler yeterli diyorsan hiç gerek yok.

Çünkü 3d işi öğrenene kadar vakit alan bir şey. Hele figür yapmayı öğrenmek falan zaten bu işin üst noktası. Dediğin gibi yapay zeka bu konuda gayet başarılı. Hazır model desen zaten zibil gibi çok. 

Ama bir 3d printer'ın varsa basit işler için el atabilirsin blender'a. örneğin bir figüre altlık yapmak çok da günlerini alacak bir şey değil öğrenmesi. Ya da bir anahtarlık figüre halka eklemek kolay. 

Genelde zaten sadece blender değil bütün 3d programları geometrik 3 boyutlu nesneleri aynı mantıkla oluşturur. bir çay bardağı için karşıdan bakıyormuş gibi o oval hattı çizersin. sonra merkezin etrafında döndür dersin. Bir zar çizeceksen kare çizip ona istediğin oranda yükseklik verirsin. Atla deve şeyler değil basit geometriler. Ama figür işi için ciddi emek gerekir. 3d çizim işlerini severek yapıyor olman lazım. 

Bazı şeylere ise yapay zeka da çözüm olmuyor. Mesela birbirine geçmeli mekanik modeller için yapay zeka var mı bilmiyorum. Mühendislik tipi mekanik modellerde ihtiyacın olur ama bu tür işlere uğraşmıyorsun zaten anladığım kadarıyla. 

0

İlginiz ve açıklamanız için sağolun evet bazı minik ürünler oluyor anahtarlık halkası eklemek gibi yada makerlabten image to model yapıyorum o modelde fazlalıkları temizleme aslında baştan bir model yaratmak yerine kişiye özel ürünler ve modelde oynama mesela anahtarlık olmayan bir dosyayı ona dönüştürmek gibi ama önü açık bişey istiyorum tinkercad diyor herkes ama çok basit kalır bence blender yada fushion 360 düşünüyorum

0
yucakcraft3d

Modelleme öğrenmen seni 1 adım öne taşır, ben de yeni yeni fusion 360 öğrenmeye başladım, bu konu da YouTube'da Lux3d kanalını takip edebilirsin, 3d baskıya yönelik modelleme yapmayı öğretiyor. 

0
HectorSalamanca

Ben Fusion360'ı printerı almadan önce öğrenmiştim. Çizimlerin sayısı artınca printerı almaya karar verdim. Fusion360 yeterli ve kolay bir program. Gerek düzenleme gerekse çizimi oldukça rahat.

Olumsuz yönü hazır modelleri düzenlemek biraz zor oluyor. Bunun için ben de blendır'ı duydum. Nasıl bir program bilmiyorum. Tercih sizin

0
yldrm3dcraft

figür falan yapacaksan blender ama normal tarzda şeyler ise fushion 360 kişisel kullanım için 3 yıl ücretsiz lisans veriyor youtubede teknik kariyer kanalında bir çok ders var akıcı part part şeklinde

0