3D Yazıcı ile İlk Bastığınız Model Neydi?

3D Printer
Konuyu Açan
gulayky
🏅 Destekçi
16.01.2026 15:01
7 Yanıt
99 Görüntülenme

3D yazıcıyı ilk aldığınızda bastığınız ilk model neydi 🙂

Benchy mi bastınız, test küpü mü denediniz yoksa direkt işin içine girip farklı bir şey mi bastınız?

İlk baskıda yaşadığınız bir sorun ya da aklınızda kalan bir an varsa paylaşabilirsiniz. Hangi yazıcı ve filamentle bastığınızı da yazarsanız, yeni başlayanlar için güzel bir referans olur.

Yanıtlar 7

Emresoft

Beanchy

0
bsaatolye

@gulayky seneyi hatılamıyorum ama güzel düşünceli bir insan abbas 3d yi yapmış ve her bir detayını sitesinde paylaşmış yapma isteyen burdan yapsın ve isteyenede ücretle yaparım diyen bir öğretmendi sanırım 

http://www.abbas3b.com/ 

aldım ve ilk olarak flexi maymun basmıştım.

0
yldrm3dcraft

bench tabiki :D

ama yeni gelecek makinamda direk daha iddialı bir baskı ile başlamayı düşünüyorum :D

0
yucakcraft3d

Ben ilk olarak hafıza kartı içinde gelen kedi modelini basmıştım, hemen arkasından kol saatini koymak için bir stand yapmıştım, hâla da kullanıyorum. 

0
Remparts

creality nin kendi kazıyıcısını basmıştım . Sonra da bir kurbağa 

0
HectorSalamanca

Creality K1'in kendi dosyasındaki Beanchy'i basarkenki hız, ivme ve sarsıntı üçlüsünün verdiği korku... Anlayamazsınız :)

0
erolblt

XYZ küpü basmaya çalışmıştım; o zamanlar 3D yazıcıyla ilk kez tanışıyordum. Zaten herkes ilk olarak onu basıyordu. Yazıcıyı da demonte halde Çin’den getirip satan birinden almıştım, Anet A8’di.

Yazıcıyı toplarken bayağı zorlandım, baskı almaya çalışmak ise ayrı bir külfetti. Tabla ayarı, kayışlar, ayarlar derken düzgün bir baskı almak ciddi sabır istiyordu.

Şimdi bakıyorum da; yazıcıyı kur, modeli seç, bas… Her şey çok daha kolay ve sonuçlar da çok daha okunaklı. O zamanlarla kıyaslayınca arada gerçekten dağlar kadar fark var.

0