Shopier Komisyon ve Kesinti Oranları Nedir?

Genel Tartışma
erolblt
Konuyu Açan
erolblt
🧠 Rehber
16.01.2026 13:14
3 Yanıt
109 Görüntülenme

Shopier üzerinden yapılan satışlarda komisyon ve kesintiler ilk bakışta net anlaşılmayabiliyor. Bu yüzden, örnek bir işlemde görünen rakamlar üzerinden Shopier’in nasıl bir kesinti yaptığını açıklamak istiyorum.

Örnekte görünen sipariş tutarı 3.696 TL. Yani müşteri tarafından ödenen toplam tutar bu. Ancak bu tutarın tamamı satıcının hesabına geçmiyor. Shopier, satış üzerinden önce hizmet bedeli adı altında bir komisyon kesiyor. Bu örnekte hizmet bedeli 221,88 TL olarak görünüyor. Bu da satış tutarının yaklaşık %6’sına denk geliyor.

Bununla birlikte, bu hizmet bedelinin üzerine bir de KDV ekleniyor. Hizmet bedelinin %20’si kadar olan KDV tutarı ise 44,38 TL. Yani Shopier sadece komisyon kesmekle kalmıyor, bu komisyonun KDV’sini de satıcıdan düşüyor.

Bu iki kalem toplandığında:

Hizmet bedeli: 221,88 TL

Hizmet bedeli KDV’si: 44,38 TL

Toplam kesinti 266,26 TL oluyor. Bu kesintiler yapıldıktan sonra satıcının hesabına geçen net tahsilat tutarı ise 3.429,74 TL olarak görünüyor.

Rakamlar üzerinden bakıldığında, Shopier’in bu işlemde yaptığı toplam kesinti oranı yaklaşık %7–7,5 civarında. Bu oran; komisyon + komisyon KDV’sinin birleşimiyle oluşuyor.

Bu detay özellikle satış fiyatı belirlerken çok önemli. Çünkü birçok kişi sadece ürün maliyetine göre fiyat belirliyor. Ancak Shopier gibi platformlarda satış yaparken:

Platform komisyonu

Komisyon KDV’si

Ürün maliyeti

Paketleme, emek ve diğer giderler

birlikte düşünülmediğinde, satış yapılıyor gibi görünse bile kâr ciddi şekilde düşebiliyor.

Bu paylaşımı tamamen bilgilendirme amaçlı yapıyorum. Shopier üzerinden satış yapan veya yapmayı düşünenlerin bu kesinti oranlarını bilerek fiyat belirlemesi, ileride yaşanabilecek kafa karışıklıklarının önüne geçecektir. Farklı platformlarda satış yapanlar da kendi komisyon oranlarını paylaşırlarsa, topluluk için faydalı bir karşılaştırma oluşur.

Yanıtlar 3

Emresoft

teşekkürler Erol bey

0
bsaatolye

teşekkürler :)

0
erolblt

Görseli yüklemeyi unutmuşum, şimdi buraya ekledim.

shopier-komisyonu.jpeg
shopier-komisyonu.jpeg
69,68 KB
0