Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
3D Printer
O
Konuyu Açan
oznur
🥉 İlk Adım
26.04.26 21:53
6 Yanıt
55 Görüntülenme
0 Beğeni

Banbulab a1 combo yazıcımın filament sensörü kopması üzerine değiştirdim. Ve sonrasında düzgün baskı alamamaya başladım. Beyaz filamenti görmüyor akmamasına rağmen akıyormuş gibi baskı yapıyor. Diğer renklerde de bozuk oluyor. İlk katman sorunu için yapılması gerekenleri yaptım. Filament tıkanması için yapılması gerekenleri yaptım. Hala sorun çözülmedi üstelik ams den filament akışı da zorlandı nasıl bir yol izleyebilirim bilgisi olan var mı?

Ekli Dosyalar
image.jpg
2,73 MB
image.jpg
2,48 MB

Yanıtlar 6

Onur

Cihazı bir fabrika sıfırlamasına alıp baştan kurulum yapmayı deneyin. Bazen sensör değişimi sonrası ayarlar karışıyor ve sıfırlama tek başına sorunu çözebiliyor. Sıfırlama sonrası ilk kurulum sihirbazını baştan tamamlayın, firmware güncellemesini de atlamayın. Ardından first layer kalibrasyonunu sıfırdan yapın.

Bu adımları uyguladıktan sonra durumu buraya yazın, sonuca göre yönlendirmeye devam edelim. 

1
doruk

Filament kaynaklı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Hotend’iniz tıkanmış gibi görünüyor ve ipliklenme (stringing) mevcut. Baskı sıcaklığı fazla olabilir. Hangi filament türünü kullanıyorsunuz ve kaç derecede baskı alıyorsunuz? Ayrıca filamentiniz kaç gündür açıkta duruyor? Eğer uzun süredir açıkta kaldıysa nem kapmış olabilir. Bu durumda bu tür sorunlar yaşamanız oldukça normaldir.

0
O

Farklı markalar filamentler denedim. Yeni filament açıp denediğimde aynısı oldu. Şimdi ilk yorumdaki ayarları deniyorum. Sonucu yine yazacağım. 

0
O
Makineyi fabrika ayarlarına döndürüp son sürüme güncelledim. Kalibrasyonunu yaptım. Baskı için beyaz filamenti yine hiç görmedi. Bu arada bu beyaz filamenttenden daha önce en az 4 makara bitirmiştim. Turuncudan tekrar baskı aldım onda çalıştı. Baskı yine kötü sadece öncesinden biraz iyi 
🎬

Video: 79902000168__020181E6-A74A-41C0-890B-070FDF19864B.MOV

Video yüklendi, önizleme hazırlanıyor...

0
erolblt

Sıcaklık ayarlarınız nedir ve video yüklenmemiş. Hotend tıkandığı için bu şekilde Filament’i verir. Sıcaklığı 5-10 derece düşürün Hotend temizleyin tekrar deneyin.

0
erolblt

Soğuk çekme yöntemiyle temizlerseniz daha sağlıklı olur. 

https://3dprinterdestek.com/forum/konu/631/nozul-icindeki-pisligi-almak-icin-soguk-cekim-yontemi 

0