Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Hayır işi için kumbara model destek

Genel Tartışma
Bektassaka
Konuyu Açan
Bektassaka
🔧 Teknisyen
15.04.26 23:27
10 Yanıt
53 Görüntülenme
3 Beğeni

Dostlar selamlar,

DMD Kas hastası bir yavrumuz var, bir bağış kampanyası yürütüyoruz. Esnaflara kumbara vs bırakıyoruz. Malum maliyet sıkıntılı oluyor. Metal kumbara vs var onlarıda açtıktan sonra tekrar kullanamıyoruz. Bu nedenle düz bir kumbara modeline ihtiyacım var bölgemdeki esnaflara dağıtmak için. Alt tarafında da dönmeli bir kilit olacak şekilde doldukça açıp boşaltacağımız bir düzen. Araştırdım ama düz bir şey bulamadım. Bu konuda destek olabilecek var mıdır ?

Yanıtlar 10

erolblt

Tasarım konusunda @lux3dtasarim belki bir el atabilir ?

1
lux3dtasarim

@Bektassaka Hocam selamlar öncelikle geçmiş olsun dileklerini iletmek isterim. Allah acil şifalar versin inşallah. Bu konuda istediğiniz düzende bir tasarım yapmaktan memnun olurum. 

İhtiyacım olanlar;

1. Kumbara boyutu ( Örn; 15x15x15 cm )
  2. Kumbara üstünde yazmasını istediğiniz bir yazı var mıdır? 

Bana bunlar hakkında bilgi verebilirseniz ücretsiz bir şekilde bir tasarım yapıp dosyasını paylaşabilirim. İlaveten aklınıza gelen bir şey olursa belirtebilirsiniz tasarıma dahil edebilirim.

Yanıtınızı bekliyor olacağım 🙏

2
Bektassaka
lux3dtasarim kullanıcısına cevaben:
@Bektassaka Hocam selamlar öncelikle geçmiş olsun dileklerini iletmek isterim. Allah acil şifalar versin inşallah. Bu konuda istediğiniz düzende bir tasarım yapmaktan memnun olurum. İhtiyacım olanlar;...

@lux3dtasarim İlgin için teşekkür ederim. Üstüne evladın bilgileri olan bir görsel yapıştıracağım o nedenle düz bir altlık olması yeterli. Yaklaşık 15cm çapında, yaklaşık  20 cm yüksekliğinde bir silindir kumbara daha verimli olur gibi. Esnaflardada çok yer kaplamamış olacak diye düşünüyorum. Para ağzı madeni ve kağıt para için yeterli genişlikte olması önemli bir husus. Tekrar teşekkür ederim.

IMG_1513.jpeg
IMG_1513.jpeg
189,03 KB
1
lux3dtasarim

Rica ederim ne demek 🙏 Tamamdır, istediğiniz gibi bir kumbara tasarımı yapıp size dosyasını göndereceğim, muhtemelen gün içinde iletiyor olurum 👍🏼

2
Bektassaka
Rica ederim ne demek 🙏 Tamamdır, istediğiniz gibi bir kumbara tasarımı yapıp size dosyasını göndereceğim, muhtemelen gün içinde iletiyor olurum 👍🏼

Teşekkürler.. şimdiden emeğinize sağlık

1
lux3dtasarim

Merhabalar hocam, istediğiniz ölçülerde ve gönderdiğiniz fotoğrafı referans alarak iki farklı modelde kumbara tasarımı yaptım. 

Kumbaralar dolduktan sonra küçük deliklerden tekrar boşaltması zor olduğu için bu şekilde tam boy bir kapak dişli tasarımı yaptım. İstediğiniz modelin baskısını alıp esnaflara dağıtabilir rahatça kullanabilirsiniz. 

Tasarımlar arasındaki fark şu; açma kapama için kapak kısmı alt kısımda olsun ama para atma yeri kumbaranın üst kısmında olsun derseniz 2.Model Kumbarayı tercih edebilirsiniz. Fakat açma kapama için kapak kısmı da para atma yeri de üst kısımda olsun derseniz 1.Model Kumbarayı tercih edebilirsiniz. 

1.Model Kumbara:

• Boyut: 15x15x20 cm 
  • Özellik: Para atma yeri kapak kısmında mevcut. Para atılacak yer madeni ve kağıt para için yeterli genişliktedir. 
  • Dilimleme Ayarları: %5 - %15 Doluluk oranı ile desteksiz bir şekilde basılabilir.

2.Model Kumbara:

• Boyut: 15x15x20 cm
  • Özellik: Para atma yeri kumbaranın kendisinde mevcut. Aynı şekilde para atılacak yer madeni ve kağıt paralar için yeterli genişliktedir.
  • Dilimleme Ayarları: %5 - %15 Doluluk oranı ile desteksiz bir şekilde basılabilir.

Kumbaralara ait ayrı ayrı STL dosyalarını ve dilimlenmiş 3MF dosyasının hazır hallerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Geriye sadece indirip basmak kalıyor. Umarım bu kumbaraları dağıtacağınız esnaflarda, kardeşimizin sağlığına kavuşması için gerekli miktar en kısa sürede toplanır. 🙏

Tekrardan çok geçmiş olsun, umarım benimde bir faydam dokunmuştur. 🙏 

STL
1. Model Kapak.stl
350,18 KB
STL
1. Model Kumbara.stl
440,61 KB
STL
2. Model Kapak.stl
344,91 KB
STL
2. Model Kumbara.stl
445,88 KB
3MF
Kumbaralar.3mf
533,33 KB
1.Model Kumbara.png
1.Model Kumbara.png
36,73 KB
1.Model Kumbara İçi.png
1.Model Kumbara İçi.png
78,89 KB
2.Model Kumbara.png
2.Model Kumbara.png
32,34 KB
2.Model Kumbara İçi.png
2.Model Kumbara İçi.png
73,92 KB
4
Bektassaka
Merhabalar hocam, istediğiniz ölçülerde ve gönderdiğiniz fotoğrafı referans alarak iki farklı modelde kumbara tasarımı yaptım. Kumbaralar dolduktan sonra küçük deliklerden tekrar boşaltması zor olduğu...

İlgine, vermiş olduğun desteğe ve güzel dileklerine çok teşekkür ederim. İnşallah yavrunun yaşaması için başaracağız...

2
erolblt
Forumda böyle güzel bir işe vesile olmuş olmak beni gerçekten çok mutlu etti. İkinizin de emeklerine ve desteklerine yürekten teşekkür ederim. Umarım en kısa zamanda toparlar, sağlığına kavuşur ve her şey çok daha güzel olur.
2
lux3dtasarim

@erolblt Böyle bir konuya vesile olduğun için ve benden bahsettiğin için çok teşekkür ederim🙏 

@Bektassaka Rica ederim abi ne demek, inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur yavrumuz🙏 

1
3dprinter.58

Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum arkadaşlar sağolsun yardım etmisler

1