Fusion 360 ile Kişiye Özel Harf İçi İsim Tasarımı | Dekoratif Modelleme ve 3D Baskı Rehberi

3D Modelleme ve Tasarım
lux3dtasarim
Konuyu Açan
lux3dtasarim
🏅 Destekçi
13.04.26 09:18
0 Yanıt
1 Görüntülenme
0 Beğeni

Selamlar arkadaşlar, hepinize keyifli ve bol üretimli bir gün dilerim.😊

Bugün sizlerle hem tasarım becerilerinizi geliştirecek hem de harika bir hediye/ürün seçeneği olacak popüler bir projeyi paylaşmak istiyorum: Harf İçi İsim Dekoru. LUX 3D TASARIM kanalımızda bu kez; büyük bir harfin içine estetik bir şekilde yerleştirilmiş isimlerin Fusion 360 ortamında nasıl hatasız kurgulanacağını adım adım işledik.

🎥 Bu Rehberde Sizi Neler Bekliyor?

Tasarımın sadece görselliğine değil, 3D yazıcıdan sorunsuz çıkması için gereken teknik altyapıya da odaklandım, umarım bu tarz proje yapmak isteyenlere yardımcı olur :)

Tipografi ve Yerleşim: Harf ve isimleri birbirine bağlarken kopma riskini nasıl önleriz? 

Fusion 360 Modelleme Püf Noktaları: Metinleri vektöre çevirme, kalınlık verme ve "combine" işlemlerinin detayları.

Dilimleme Stratejileri: İnce yazı detaylarının net çıkması ve destek (support) kullanımı için ideal ayarlar 

Final İnceleme: Yazıcıdan çıkan sonucun yüzey kalitesi ve dekoratif duruşu 

👉🏼 Denemek İsteyenler İçin;

🔗 STL: Kişiye Özel Harf İçi İsim STL 

Özellikle kişiye özel siparişler alan veya evinde şık bir masaüstü dekoru oluşturmak isteyen dostlarım için bu video oldukça pratik bir yol haritası sunacaktır diye düşünüyorum 🙏

Sizce bu tarz tasarımlarda "Serif"li (çıkıntılı) fontlar mı yoksa daha düz, modern fontlar mı 3D baskıda daha şık duruyor? Ayrıca yazıların netliği için kullandığınız favori bir katman yüksekliği var mı? Deneyimlerinizi ve sorularınızı aşağıda paylaşabilirsiniz 😊

Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız ve keyifli baskılar dilerim! 💛

Yanıtlar 0

Henüz Yanıt Bulunmuyor

Bu konuya ilk yanıtı siz verin!