Selamlar değerli 3DPrinterDestek ailesi! Hepinize keyifli forumlar dilerim ☺️
Bugün sizlerle 3D yazıcıların ev dekorasyonundaki gücünü gösteren, işlevsel ve şık bir proje paylaşmak istiyorum: E27 Uyumlu Masaüstü Lamba. LUX 3D TASARIM kanalımızda bu kez, sadece bir dış kabuk tasarlamakla kalmadık; standart elektrik bileşenlerine tam uyumlu, güvenli ve estetik bir aydınlatma ürününü sıfırdan kurguladık.
🎥 Bu Rehberde Sizi Neler Bekliyor?
Tasarımın teknik detaylarından, masanızın üzerine koyduğunuz ana kadar tüm süreci adım adım işledik:
Fusion 360 Tasarım Süreci: E27 duy ölçülerini referans alarak, kablo yollarını ve gövde yapısını nasıl modelledik?
Dilimleme Stratejileri: Işığın homojen dağılması ve dayanıklılık için hangi duvar kalınlıklarını ve dolgu oranlarını kullandık?
Montaj ve Uygulama: Yazıcıdan çıkan parçaların elektrik aksamı ile birleştirilmesi ve final kontrolü
Tasarım Değerlendirme: Projenin güçlü yanları ve gelecekteki versiyonlar için geliştirme notları
👉🏼 Denemek isteyenler için STL dosyası;
🔗 STL: E27 Duy Uyumlu Masaüstü Lamba Tasarımı
Sizce bu tarz aydınlatma tasarımlarında ışık geçirgenliği için en iyi sonucu hangi filament (PLA, PETG, ABS) veriyor? Ayrıca lamba tasarımlarınızda ısı yönetimi için ne gibi önlemler alıyorsunuz? Deneyimlerinizi ve sorularınızı aşağıda paylaşabilirsiniz.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız ve keyifli baskılar dilerim! 💛