Fusion 360 ile Neon LED 3D Tabela Tasarımı | Baştan Sona Modelleme ve Glow Filament Testi

3D Modelleme ve Tasarım
lux3dtasarim
Konuyu Açan
lux3dtasarim
🏅 Destekçi
09.04.26 17:25
1 Yanıt
6 Görüntülenme
1 Beğeni

Selamlar arkadaşlar 🙋🏼‍♂️ Hepinize keyifli ve ışıl ışıl bir gün dilerim.

Bugün sizlerle son zamanlarda dekoratif ürünler arasında oldukça popüler olan, yapımı keyifli ama tasarım aşamasında bazı püf noktaları barındıran bir proje paylaşmak istiyorum: Neon LED 3D Tabela. Sıfırdan bir tabelayı nasıl modelleriz, LED kanallarını nasıl açarız ve baskı sonrası montajda nelere dikkat ederiz, hepsini detaylıca göstermeye çalıştım arkadaşlar 😊 Umarım bu tarz projeler yapmak isteyenler için faydalı olmuştur 😊

🎥 Bu Videoda Sizi Neler Bekliyor?

Detaylı Tasarım Süreci: LED şeritlerin tam oturması için kanal genişlikleri ve dönüş kavislerini Fusion 360'ta nasıl kurguladık? 

İç Kısım ve Kablolama: Temiz bir görünüm için kablo yollarını ve montaj boşluklarını nasıl planladık? 

Glow Filament İncelemesi: Tabelanın gece performansını artırmak için kullandığımız Glow (karanlıkta parlayan) filamentin sonuçlarını değerlendirdik.

Dilimleme ve Baskı Ayarları: Işık geçirgenliği ve yüzey kalitesi dengesi için kullandığımız parametreler 

Kendi markanız, eviniz veya sevdikleriniz için özel bir aydınlatma projesi geliştirmek istiyorsanız, bu video size baştan sona bir yol haritası sunacaktır dostlar.

Sizler bu tarz aydınlatma projelerinde "Glow" filamentleri mi tercih ediyorsunuz, yoksa standart renklerle mi ilerliyorsunuz? Ayrıca LED kanallarındaki tolerans paylarını nasıl hesaplıyorsunuz? Deneyimlerinizi ve sorularınızı aşağıda yazabilirsiniz arkadaşlar 😊

Vakit ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız ve keyifli baskılar dilerim! 💛

Yanıtlar 1

ArthurvMorgan

Emeğinize sağlık. Sadece şeyi anlamadım. Ledler çok aralıklı. Elinizde o şerit ledden var diye mi onu kullandınız?

Bir de monitör arkası amblight yapıyor insanlar. Adreslenebilir led ve esp32 kullanıyorlar. Ama benim hoşuma gitmiyor çıplak ledler. Siz olsanız aynı şekilde mi bırakırsanız yoksa profil, kasa bir şey yapar mısınız? Sizin gözünüzden merak ettim sadece. 

0