Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Fusion 360 ile Neon LED 3D Tabela Tasarımı | Baştan Sona Modelleme ve Glow Filament Testi

3D Modelleme ve Tasarım
lux3dtasarim
Konuyu Açan
lux3dtasarim
⚙️ Aktif Üye
09.04.26 17:25
4 Yanıt
56 Görüntülenme
1 Beğeni

Selamlar arkadaşlar 🙋🏼‍♂️ Hepinize keyifli ve ışıl ışıl bir gün dilerim.

Bugün sizlerle son zamanlarda dekoratif ürünler arasında oldukça popüler olan, yapımı keyifli ama tasarım aşamasında bazı püf noktaları barındıran bir proje paylaşmak istiyorum: Neon LED 3D Tabela. Sıfırdan bir tabelayı nasıl modelleriz, LED kanallarını nasıl açarız ve baskı sonrası montajda nelere dikkat ederiz, hepsini detaylıca göstermeye çalıştım arkadaşlar 😊 Umarım bu tarz projeler yapmak isteyenler için faydalı olmuştur 😊

🎥 Bu Videoda Sizi Neler Bekliyor?

Detaylı Tasarım Süreci: LED şeritlerin tam oturması için kanal genişlikleri ve dönüş kavislerini Fusion 360'ta nasıl kurguladık? 

İç Kısım ve Kablolama: Temiz bir görünüm için kablo yollarını ve montaj boşluklarını nasıl planladık? 

Glow Filament İncelemesi: Tabelanın gece performansını artırmak için kullandığımız Glow (karanlıkta parlayan) filamentin sonuçlarını değerlendirdik.

Dilimleme ve Baskı Ayarları: Işık geçirgenliği ve yüzey kalitesi dengesi için kullandığımız parametreler 

Kendi markanız, eviniz veya sevdikleriniz için özel bir aydınlatma projesi geliştirmek istiyorsanız, bu video size baştan sona bir yol haritası sunacaktır dostlar.

Sizler bu tarz aydınlatma projelerinde "Glow" filamentleri mi tercih ediyorsunuz, yoksa standart renklerle mi ilerliyorsunuz? Ayrıca LED kanallarındaki tolerans paylarını nasıl hesaplıyorsunuz? Deneyimlerinizi ve sorularınızı aşağıda yazabilirsiniz arkadaşlar 😊

Vakit ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız ve keyifli baskılar dilerim! 💛

Yanıtlar 4

ArthurvMorgan

Emeğinize sağlık. Sadece şeyi anlamadım. Ledler çok aralıklı. Elinizde o şerit ledden var diye mi onu kullandınız?

Bir de monitör arkası amblight yapıyor insanlar. Adreslenebilir led ve esp32 kullanıyorlar. Ama benim hoşuma gitmiyor çıplak ledler. Siz olsanız aynı şekilde mi bırakırsanız yoksa profil, kasa bir şey yapar mısınız? Sizin gözünüzden merak ettim sadece. 

1
lux3dtasarim
ArthurvMorgan kullanıcısına cevaben:
Emeğinize sağlık. Sadece şeyi anlamadım. Ledler çok aralıklı. Elinizde o şerit ledden var diye mi onu kullandınız?Bir de monitör arkası amblight yapıyor insanlar. Adreslenebilir led ve esp32 kullanıyo...

Açıkçası o zaman eldeki imkanları değerlendirmek istedim ve baktığımda sadece bu ledler vardı elimde o yüzden onları kullanmıştım 🙂 Aslında gerçek bir "neon" etkisi için LED yoğunluğu (m/LED sayısı) ne kadar fazlaysa o kesintisiz ışık hattını yakalamak o kadar kolaylaşıyor. COB LED şeritler bu iş için en uygun olanı diyebilirim ama tabi fiyatları da biraz pahalı olabiliyor 😅

Ambilight ve monitör arkası aydınlatma konusundaki sorunuza gelirsek:

Çıplak LED vs. Profil: Ben kesinlikle çıplak bırakmazdım. Çıplak LED'ler duvarda o nokta nokta (hotspot) görüntüsünü yaratıyor ve bu da tasarımı biraz amatör gösteriyor. 

Tasarımcı Gözüyle: Eğer ben yapıyor olsam, Fusion 360'ta o LED şeridini içine alan, ışığı yumuşatacak kırık beyaz filament ile basacağım bir difüzör kapağı olan ince bir profil tasarlardım. Çünkü ışığın homojen dağılması sadece gözü yormamakla kalmaz, aynı zamanda daha kaliteli bir sonuç ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.

0
ArthurvMorgan
lux3dtasarim kullanıcısına cevaben:
Açıkçası o zaman eldeki imkanları değerlendirmek istedim ve baktığımda sadece bu ledler vardı elimde o yüzden onları kullanmıştım 🙂 Aslında gerçek bir "neon" etkisi için LED yoğunluğu (m/LED sayısı) ...

Evet her örneğe malzeme yetişmiyor. Cob şerit ledlerin renklisi var mıydı acaba merak ettim. Bakarım sonra ben ona. 

Amblight konusunda ben de o kadar yazılım şu bu yaptıktan sonra monitörle birleşik profil yapardım sanırım. Aluminyum profiller de var bir ton İstanbul, Çağlayan'da. Star aluminyum falan var en büyüklerden ama sitelerini hiç sevmem. Ama her tür şey var orda. Ledlerdeki ısıyı atmak için bakabilirsiniz. 

Led, profil gibi şeylerde Kargo ile sipariş verecekseniz marketdigital, özdisan, sarnikon firmalarını inceleyebilirsiniz. Aralarında en ucuzu marketdigital. Serdar abi vardır yardımcı olur ararsanız. Bu da böyle bir bilgi olsun. :)

1
lux3dtasarim
ArthurvMorgan kullanıcısına cevaben:
Evet her örneğe malzeme yetişmiyor. Cob şerit ledlerin renklisi var mıydı acaba merak ettim. Bakarım sonra ben ona. Amblight konusunda ben de o kadar yazılım şu bu yaptıktan sonra monitörle birleşik p...

Harika kaynaklar, çok teşekkürler! Özellikle Marketdigital ve Serdar abi tavsiyesi tam bir "içeriden bilgi" olmuş, not aldım çok teşekkür ederim 😊

Isı yönetimi için alüminyum profil fikri bana da çok mantıklı geldi. Çağlayan tarafına yolum düşerse bahsettiğiniz yerlerin o geniş kataloğuna mutlaka bakacağım çok sağolun. Bu arada renkli COB LED'ler de var, hatta RGB olanları neon projelerinde seviyeyi bambaşka bir yere taşıyor diyebilirim, tabii pek kullanma fırsatım olmadı ama görmüştüm gerçekten harika bir şey 😅

Böyle nokta atışı tavsiyeler projelerin kalitesini gerçekten artırıyor, tekrar elinize sağlık! 😊

1