Selamlar değerli 3DPrinterDestek ailesi! Hepinize keyifli forumlar ve hatasız baskılar dilerim. 🙏
Bugün sizlerle hem tasarım pratiği yapabileceğiniz hem de baskı sonrası elinizden düşüremeyeceğiniz bir proje paylaşmak istiyorum: Spiral Fidget. LUX 3D TASARIM kanalımızda bu kez, karmaşık görünen spiral formları Fusion 360'ta en pratik ve hatasız şekilde nasıl kurgulayabileceğimizi adım adım gösterdim. Çok fazla vaktinizi almayacak 15 dakikada yapabiliyor olacaksınız ve en önemlisi mantığını öğrendikten sonra çeşitli şekiller ile de istediğiniz formu oluşturup spiral fidget yapabileceksiniz.
🎥 Bu Çalışmada Sizi Neler Bekliyor?
Projenin odağında "basitlik ve işlevsellik" var 😉
Hızlı Spiral Modelleme: Karmaşık geometrileri basit komutlarla saniyeler içinde nasıl oluşturuyoruz?
2 Parçalı Döner Yapı: Parçaların birbirine geçme mantığı ve dönme hareketinin akıcılığı için dikkat edilmesi gerekenler.
Dilimleme Stratejileri: Spiral katmanların pürüzsüz çıkması ve mekanizmanın sıkışmaması için kritik ayarlar.
Final İnceleme: Tasarımın yazıcıdan çıkmış hali ve mekanizmanın çalışma performansı.
🔗 Modeli İndirip Denemek İsteyenler İçin: Spiral Fidget STL
Özellikle Fusion 360’ta "Sweep" veya "Coil" gibi komutları farklı varyasyonlarla kullanmak isteyen dostlarım için bu video oldukça öğretici bir egzersiz olacaktır. 😊
Siz bu tarz iç içe geçen döner mekanizmalarda "clearance" (boşluk) payını genelde ne kadar veriyorsunuz? 0.15mm mi yoksa 0.2mm mi daha akıcı bir sonuç sağlıyor? Kendi tecrübelerinizi ve tasarımla ilgili sorularınızı aşağıda bekliyorum arkadaşlar 😊
Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese keyifli baskılar dilerim! 🖤💛