Selamlar arkadaşlar, bugün sizlerle hem günlük hayatta çok işinize yarayacak hem de Fusion 360’ta modelleme becerilerinizi geliştirecek kapsamlı bir proje paylaşmak istiyorum: Bu kez; 4 ayrı bölmesi olan, üstünde kendi özel maşaları bulunan ve en önemlisi kuruyemişlerin kabuklar için gizli bir alt hazneye sahip Akıllı Çöp Hazneli Çerezlik yapıyoruz. 🥳
Şahsen hala daha kendi evimde kullanıyorum, gelen misafirlerin bile çok hoşuna gidiyor, onlarda istiyorlar ve hatta yeni fikirler veriyorlar "Şurası şöyle olsa böyle olsa gibi" eğer sizde eviniz için böyle bir şey yapmak isterseniz, eminim sizlere de böyle yorumlar gelecektir 😊
🎥 Bu Videoda Sizi Neler Bekliyor?
Sadece bir obje çizmiyoruz, bir ürünün tüm parçalarıyla nasıl uyum içinde çalışması gerektiğini inceliyoruz:
Fusion 360 Tasarım Süreci: 4 bölmeli gövde yapısı, kapak ve maşa yuvalarının milimetrik modellenmesi.
Modüler Yapı Mantığı: Parçaların birbirine geçme toleranslarını ve alt hazne mekanizmasını nasıl kurguladık?
Dilimleme ve Baskı: Bu tarz geniş yüzeyli ve çok parçalı modellerde çarpılmayı önlemek ve temiz yüzey almak için hangi ayarları kullandık?
Final İnceleme: Tüm parçaların montajı ve kullanım testi.
Özellikle fonksiyonel ev gereçleri tasarlamayı seven veya Fusion 360'ta "montajlı modelleme" pratiği yapmak isteyen dostlarım için harika bir rehber olacağını düşünüyorum. Hatta bu tarz ürünler geliştirip büyük/küçük alışveriş merkezlerine bile pazarlayabilirsiniz 😊
👉🏼 STL: Akıllı Çerezlik STL
Arkadaşlar sizlere bir sorum var, siz bu tarz gıda ile temas eden ürünlerde hangi filament türlerini tercih ediyorsunuz? (PLA, PETG veya gıdaya uygun sertifikalı özel seriler?)
Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız ve keyifli baskılar dilerim! 💛