Bambu Lab P1s Combo vs P2s Combo

3D Printer
Konuyu Açan
enesHr
🍀 Yeni Üye
30.11.2025 18:16
5 Yanıt
140 Görüntülenme

Merhaba arkadaşlar ilk defa 3D yazıcı alacağım hayırlısıyla . Bambu lab P1s combo ams2 pro olan versiyonu sipariş verdim. Ancak almışken iyisini almak istiyorum.O yüzden bambu lab p2s combo mu alsam diye düşünüyorum. Bütçem var eğer değerse. Açıkçası yeni cihaz olduğu için biraz çekiniyorum. Kronik sorunları var mı vs. 

Yardımcı olursanız sevinirim 

Yanıtlar 5

İlk yazıcın hayırlı olsun. P1S Combo zaten çok iyi bir cihaz, ama bütçen varsa P2S Combo gerçekten daha üst seviye bir seçenek. Dokunmatik ekranı, daha güçlü extruderi ve daha stabil çalışması günlük kullanımda fark ettiriyor.

Yeni model diye çekinme, şu ana kadar ciddi bir kronik sorun duymadım. Yaşanan ufak tefek problemler de genelde ayar veya filament kaynaklı oluyor.

Almışken iyisini alayım dersen P2S pişman etmez.

0
resin_lover

Bambu lab P1S (4 adet) / X1C (2 Adet) / A1 sahibi olarak ictenlikle söyleyebilirim ki, karsilastigim yegane sorun veya sorunlar genelde benden kaynakli oldu.

Bilinecegi üzere Carbon veya Wood icerikli filamentler nozzle tikiyor sürekli kullanimda. Evet nozzle'larim derbeder oldu :D sadece PLA ve PETG gibi sadece plastik olan iceriginde herhangi bir partikül barindirmayan filament kullanacaksan herhangi bir sorun yasamazsin.
Diger sorun ise genelde yazim bittikten sonra birkac kere spreylemeyi unutup cok güzel spagetti sanatlari yapmisligim da oldu :D

Bambu lab zaten cok fazla bir ayarlama gerektirmiyor, kutudan cikarip direkt test baskisiyla 3D print alemine giris yapmana olanak sagliyor. 

Tavsiyem eger yabanci dilin varsa, bakimini nasil yapacagina dair biraz bilgi edinmen. Onun disinda bambu lab gercekten iyi bir marka baslamak icin.

0

@mert teşekkür ederim inşallah bir an önce yazıcı elime ulaşır da baskılara başlayabilirim. 

0

@resin_lover bilgi için teşekkür ederim . Şu an için tek sorun siparişin elime henüz ulaşmaması . Gümrük işleri biraz uzun sürüyor 

0

Eğer bütcen varsa p2s ama o kadar yoksa p1s güzel bir tercih

0