Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Bambulab p1s combo "Unable to feed filament into the extruder" filament into the extruder" hatası

3D Printer
O
Konuyu Açan
osman
💬 Sohbetçi
27.03.26 23:25
6 Yanıt
59 Görüntülenme
0 Beğeni

Bambulab p1s combo kullanıyorum. Ama sürekli olarak "Unable to feed filament into the extruder" hatası alıyorum. Yazıcım aynı aşağıdaki videodaki gibi hareket ediyor. Çözüm bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? 

https://youtube.com/shorts/E_hAsBzk-l0?feature=share 

Ekli Dosyalar
Screenshot_20260327-182002.png
422,65 KB

Yanıtlar 6

erolblt

kullandığınız filament makarasından kaynaklı olabilir eğer sarımlar sıkıysa veya karton makaraysa AMS de böyle sorunlar oluyor. Hangi filamenti kullanıyorsunuz.

0
O
erolblt kullanıcısına cevaben:
kullandığınız filament makarasından kaynaklı olabilir eğer sarımlar sıkıysa veya karton makaraysa AMS de böyle sorunlar oluyor. Hangi filamenti kullanıyorsunuz.

İlk sorunu porima da yaşadım. Makarası karton değildi. Ben de ilk başta filamente sorun bulup beta markasından başka filament satın aldım. Ama sorun değişmedi

0
erolblt

Genellikle bu uyarının başlıca nedenleri şunlardır:

• Filament dolanmış olabilir.
  • Makara, AMS içinde rahat dönmüyor olabilir.
  • Filament sarımından kaynaklı olarak çekişte zorlanma yaşanabilir.
  • Ekstrüder içinde filament kalmışsa, yeni filament içeri itilemediği için bu uyarı görülebilir.
  • PTFE tüp bağlantıları zamanla gevşeyebilir; bu yüzden kontrol edilmelidir.

Genelde sorun bu nedenlerden birinden kaynaklanır, hocam. Sıralamaya çalıştım.

0
Kadir3D
nozel sistemini söküp iç kısmını detaylıca temizlemenizi tavsiye ederim
0
O
erolblt kullanıcısına cevaben:
Genellikle bu uyarının başlıca nedenleri şunlardır:Filament dolanmış olabilir.Makara, AMS içinde rahat dönmüyor olabilir.Filament sarımından kaynaklı olarak çekişte zorlanma yaşanabilir.Ekstrüder için...

Teşekkür ederim üstad. Ancak yine de düzelmedi. Sanırım bir teknik servis bulup ona yollayacağım.

0
O
Kadir3D kullanıcısına cevaben:
nozel sistemini söküp iç kısmını detaylıca temizlemenizi tavsiye ederim

Desteğiniz için teşekkür ederim. 5-6 defa söküp detaylıca temizledim. Ama sorun değişmedi. Yarın birkez daha temizleyeceğim. Düzelmezse teknik servise yollamayı düşünüyorum

0