3d printerlerda sallanma sorunu çözümü

3D Printer
yldrm3dcraft
Konuyu Açan
yldrm3dcraft
⚙️ Aktif Üye
25.03.26 15:39
8 Yanıt
72 Görüntülenme
0 Beğeni

yazıcımı konumlandırdığım masada makinadan kaynaklı aşırı titreşimden ötürü sallantı sorunu yaşıyordum pla ile alttaki iki modelide bastım pla olduğundan çok sağlıklı bir çözüm olmadı o yüzden petg sipariş ettim tekrar deneyim deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım deneyimlemek isterseniz linkten ulaşabilirsiniz https://makerworld.com/en/models/466551-bambu-a1-vibration-dampening-feet#profileId-1271773
https://makerworld.com/en/models/1979846-a1-anti-vibration-damping-feet-spring-type#profileId-2129610 

Yanıtlar 8

doruk

çok bir etkisi oldu mu hocam ben emin olamadım o yüzden kullanmadım birde altına kaydırmaz bir keçe tarzında bir ürün koydunuz mu kayma oluyor mu plastik olduğu için.

0
yldrm3dcraft
Pla da yuvarlak olan dayanmadı kırıldı diğeride esnemedi petg iletekrar basacağım müsaitlikte
0
HectorSalamanca
Ben yerde kullanıyorum. İnkanınız varsa öyle kullanmanızı öneririm
1
yldrm3dcraft
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Ben yerde kullanıyorum. İnkanınız varsa öyle kullanmanızı öneririm

Alanım biraz kısıtlı ve halı üzerinde baskı videosu çekmek pek estetik olmuyor malesef 

1
ArthurvMorgan

Ben halının üstüne koymuştum ama x aksı rezonans hatası veriyordu hep. Ben de masa eski olduğu için umursamadan resimdeki parçadan basıp sabitledim. Hem aşırı sallanmayı kesti hem hata mesajı çıkmıyor artık hem de sallanmadan kaynaklı gürültü gitti. 

1
yldrm3dcraft

Hata kodu almıyorum fakat estetiklik açısından masaya geçmem şart 

0
yldrm3dcraft

Güzel çözüm olmuş bende deneyeceğim mutlaka bunu

0
M
ArthurvMorgan kullanıcısına cevaben:
Ben halının üstüne koymuştum ama x aksı rezonans hatası veriyordu hep. Ben de masa eski olduğu için umursamadan resimdeki parçadan basıp sabitledim. Hem aşırı sallanmayı kesti hem hata mesajı çıkmıyor...

Mantıklı olmuş hocam. Yazıcıyı da masaya sabitleme aparatı basarak sarsıntısını komple kesebilirsiniz.

0