yazıcı taviyesi ve genel öneriler

3D Printer
S
Konuyu Açan
sin
🥉 İlk Adım
22.03.26 18:47
1 Yanıt
9 Görüntülenme
0 Beğeni

Selamlar, ben sert ve dayanıklı çeçevelere sahip ve aynı zamanda detaylı difüzör kısımları basabileceğim modüler birleşimlerle masaüstü değil de daha salon boyu metrelik aydınlatma tasarımlarımı basmak istiyorum. 
henüz yeniyim ve her türlü bilgiye ihtiyacım var açıkçası. 
geçenlerde karşıma snapmaker u1 çıktı ama beklemtimi karşılar mı bilmiyorum. 
çok figür tarzı şeyler basmak yok hedefimde ama ince detaylı abajurlar da basabilmek istiyorum. bütçem çok endüstriyel boyuttaki makinelere uygun değil. 
nasıl bir flement, ne tip bir makine, nozzle özellilkleri filan bir sürü parametre öğrenmeye çalışıyorum. nasıl bir çözüm önerirsiniz? ilgilenirseniz çok sevinirim. 
teşekkürler. 

Yanıtlar 1

erolblt

Merhaba,

Metrelik aydınlatma tasarımları için büyük baskı alanına sahip bir yazıcı önemli. Snapmaker U1 çok renkli baskılar için güçlü bir seçenek ama sizin hedefiniz figür veya renkli baskı değil, bu yüzden U1'in çoklu filament özelliğine ihtiyacınız olmayabilir. Bütçenizi paylaşırsanız daha isabetli bir yazıcı önerisi yapabiliriz.

Filament konusunda ise difüzör ve abajur gibi ışık geçiren parçalar için şeffaf veya buzlu PETG çok iyi sonuç verir; hem ışığı güzel dağıtır hem de ısıya PLA'dan daha dayanıklıdır. Sert çerçeve kısımları için ABS veya ASA tercih edebilirsiniz aydınlatmada ısıya maruz kalan parçalar için ASA daha güvenli bir seçimdir. PLA başlangıç için kolay ve uygun maliyetli olsa da ısı yakınında uzun vadede şekil bozukluğu yaşatabilir.

Nozzle için ince detaylı difüzörlerde 0.2–0.4 mm, büyük çerçeve parçalarında 0.6–0.8 mm kullanmanız hem kalite hem hız açısından avantaj sağlar.

Bütçenizi ve önceliklerinizi (detay mı, hız mı, dayanıklılık mı) paylaşırsanız daha spesifik önerilerde bulunabiliriz.

0