Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Tabla Tesviyede Fiğürde Filament Sarkması

3D Printer
yldrm3dcraft
Konuyu Açan
yldrm3dcraft
🔧 Teknisyen
22.03.26 17:27
2 Yanıt
45 Görüntülenme
0 Beğeni

makinayı çalıştırırken tabla tesviyesini açık bırakıyorum her 4-5 katmanda bir tabla kontrolü için kenara iniyor fakat nozzlenin ucunda filament sarkması oluyor baskıya devam edince basılan ürünün üzerinde iplinlenme yapıyor nasıl çözerim geri çekme ile alakalıda bambuda yerini tam bulamadım 

Yanıtlar 2

erolblt

1. Geri Çekme (Retraction) Ayarı, Bambu Studio'da Filament sekmesine girin → Advanced bölümünde Retraction ayarlarını göreceksiniz. Oradan retraction mesafesini ve hızını ayarlayabilirsiniz. Genellikle PLA için 0.5–1 mm mesafe yeterlidir; çok fazla artırmayın, tıkanmaya yol açabilir.

2. "Wipe while retracting" seçeneğini açın, aynı bölümde bu seçenek varsa aktif edin, nozzle geri çekilirken temizleme hareketi yapar ve sarkma azalır.

3. Baskı sıcaklığını 5°C düşürmeyi deneyin. Sıcaklık fazla yüksekse filament daha akışkan olur ve sarkma artar. Kullandığınız filamentin önerilen aralığının alt sınırına yakın bir değer deneyin.

1
yldrm3dcraft

Dediğiniz tüm işlemleri yaptım çok teşekkür ederim bakalım nasıl olacak geçici olarak tesviyeyi kapatmıştım geri düzeltip denerim 

1