Genel Tartışma
M
Konuyu Açan
mtnkzn49
🥉 İlk Adım
12.03.26 03:10
5 Yanıt
131 Görüntülenme
0 Beğeni

Bazı vergi dairelerinin özelgelerine göre ve bazı vergi dairelerine göre 3D yazıcı kullanıcıları satış yapabilmek için bu belgeyi alabilirken bazı vergi daireleri 3D yazıcıların bu kapsam dışında kaldıklarını söyleyerek belgeyi vermemekte. Bu konuda belge alanlar var ise hangi il/ilçe vergi dairesinden aldıklarını ve nasıl aldıklarını söyleyebilir mi? Bu sayede alamayanlarada itiraz ederken emsal karar olarak veren vergi dairelerini söyleyerek belge alma konusunda yardımcı olunabilir.

Yanıtlar 5

Bektassaka

Eylül 2025 de çıkarılan kararnameye göre verilmemesi gerekiyor. alanların ki da iptal edilebilir bence.

0
yucakcraft3d

Ben de bir süredir bu konuyu arştırıyorum, dediğin gibi birisi belgeyi verirken diğeri vermiyor, bu konu da çok fazla bilgi kirliliği var. 

0
D

ben 1 ay önce aldım çok kolayda oldu süreç çok şükür

ama yaptığın iş önemli bu konuda

0
erolblt
dmn3d_ kullanıcısına cevaben:
ben 1 ay önce aldım çok kolayda oldu süreç çok şükürama yaptığın iş önemli bu konuda

Nasıl aldınız süreç nasıldı konu hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz.

0
D
erolblt kullanıcısına cevaben:
Nasıl aldınız süreç nasıldı konu hakkında bilgilendirme yapabilir misiniz.

tabiki 

ben özel baskılar yapıyorum genelde hobi parçalarına ağırlık verdim o dönemde hobi işlerine uyumlu parçalar kalıplar yada minyatür fiğürler bunları astar zımpara boyama yaparak bir el işçiliği olduğunu belirtim bununla ilgili (GVK Madde 9/10 kapsamında) başvuru dilekçesi oluşturdum daha sonra benimle iletişime geçip  evde kullandığım odayı malzemeleri gelip kontrol ettiler ve tutanak hazırladılar fotoğraflarda masamın üzerindeki  kullandığım 3d yazıcım astar,macun,zımpara,boyalar ve boya fırçalarının resmini ve kullandığı internet ortamındaki hesaplarımı tutanağa ekledikten sonra 1 hafta içinde evrakımı hazırladılar ve o evrakla devlet bankalarının bir tanesine ticari hesap açarak %4 oranında vergi kesintisi ile 3 yıllık bir belge almış oldum

özetle 9/10 madde kapsamına uygun olma durumunda alabilirsiniz

ancak seri üretime geçme durumunda belgenizin iptal edilebilme olasılığının olma durumu olabileceğinin düşünüyorum 

emsal kararlardan bir tanesinin linkini aşağıya bıraktım 

https://nelsus.com.tr/uc-boyutlu-yazicidan-bastirilip-boyanan-hediyelik-esyalarin-satisi/

2