3D Printer
Konuyu Açan
mk96
🥉 İlk Adım
11.03.2026 21:24
2 Yanıt
13 Görüntülenme
Arkadaşlar yeni bambu lab a1 combo aldım telif konusunu hiç bilmiyordum. standart dijital file lisance yazan baskı örnekleri için üretim satış yapması yasak deniliyor bu konuda bilgisi olan var mı ? internet üzerinden değil yerel satış yapan işletmelere satış yapmak için anahtarlık küçük figürler basmayı düşünüyordum fakat lisans ve telif konusunda hiç bilgim yok . Daha önce bu tarz ürünlerden baskı alıp satan oldu mu bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.

Yanıtlar 2

ArthurvMorgan

Lisans çeşitleri aşağıdaki gibi. Makerworld gibi sitelerde modelin altına doğru bu işaretleri görürsünüz.

CC0 (Public Domain): Model sahibi “ben hak iddia etmiyorum” diyor. İstediğin gibi kullanabilirsin.

Satabilirsin, değiştirebilirsin, ticari ürün yapabilirsin. En özgür lisans budur.

CC-BY: Kullanabilirsin, satabilirsin, değiştirebilirsin.

Ama tasarımcıya kredi vermen gerekir. Yani “tasarım şu kişiye ait” diye belirtmek.

CC-BY-SA (Share Alike): Kullanabilirsin, değiştirebilirsin, satabilirsin.

Ama sen de aynı lisansla paylaşmak zorundasın. Yani kapatamazsın.

CC-BY-NC (Non-Commercial): Kullanabilirsin, değiştirebilirsin ama ticari kullanım yasak.

Örneğin baskı alıp satamazsın.

CC-BY-ND (No Derivatives): Modeli kullanabilirsin ama değiştiremezsin. Yani remix, modifiye, parça ekleme yok.

0
ArthurvMorgan kullanıcısına cevaben:
Lisans çeşitleri aşağıdaki gibi. Makerworld gibi sitelerde modelin altına doğru bu işaretleri görürsünüz.CC0 (Public Domain): Model sahibi “ben hak iddia etmiyorum” diyor. İstediğin gibi kullanabilirs...

Bambu studio da standart dijital lisans olan hangisi oluyor ? Aynı ürünü internette satan onlarcası var farklı değil standart dijital lisanslı ürünler bu nasıl oluyor

0