Genel Tartışma
M
Konuyu Açan
MTurkmen
💬 Sohbetçi
06.03.26 13:33
9 Yanıt
148 Görüntülenme
1 Beğeni

Selamlar herkese,

bir ürün oluşturmak istiyoruz. 29.5x27x25cm şeklinde. Cm’ler de 3-5 santim oynayabilir ama kaba taslak böyle.

bir kutu çizdirmek istiyorum. Sıfırdan bir çizim ortalama ne olur ? Ücretler konusunda bilgisi olan var mı?

ecoflow tarzına benzer ürün olacak.

Yanıtlar 24

Sayfa 2 / 2
ArthurvMorgan

Yapa yapa gidiyom valla. 😂 Şimdi de İç kısmı yaptım. İç kısmın vidalama yerleri yapılacak. type c, ya da prizin boşlukları kolay ölçüler olunca. Zor olan yeri kutuya bağlı tutma yeriydi valla. Harici sizdeki gibi kayış falan takacaksanız o kolay. iki tane delik. Sizde ölçüler ya da çizim var mı boşlukların yerinin. Bir de et kalınlığı falan ne istiyorsunuz? 

Ben çalışmak için yapıyorum fakat mesela istesem evde basamam bu modeli. Çoğu kişinin evindeki yazıcı 256-256-256 mm. Ha tabi 300 mm olan da var ama bendeki 256 mm.

Şu an aşağıdaki noktadayım. Örnek olsun diye Aşağı attım geldiğim noktayı. Yerleşimi şusu busu bitince kozmetik kalıyor zaten.

aaaaa.jpg
aaaaa.jpg
334,7 KB
0
M
ArthurvMorgan kullanıcısına cevaben:
Yapa yapa gidiyom valla. 😂 Şimdi de İç kısmı yaptım. İç kısmın vidalama yerleri yapılacak. type c, ya da prizin boşlukları kolay ölçüler olunca. Zor olan yeri kutuya bağlı tutma yeriydi valla. Harici...
ArthurvMorgan:
Yapa yapa gidiyom valla. 😂 Şimdi de İç kısmı yaptım. İç kısmın vidalama yerleri yapılacak. type c, ya da prizin boşlukları kolay ölçüler olunca. Zor olan yeri kutuya bağlı tutma yeriydi valla. Harici...

Elimizde ki tek done kendi kutumuz :)

Ama onda da normal akü kullandık. Şimdi ise LifePo4 akü kullanıcaz :) ve 2 ayrı bölme yapıcaz. Henüz daha netleştiremedik :) 

Yani ne desem yalan olur gibi.:) Bu arada yapıyorsunuz emeğinize sağlık ama nasıl bir yol izlicez vs bende bilmiyorum :)

0
ArthurvMorgan

Valla genelde bu tarz işlerde önce içine koyacağınız şeyler aküsü, trafosu, şusu busu hacimi belirliyor.

Ondan sonra kaba kozmetiği belirleniyor yani kaba görünümü. Çünkü o kaba görünüm nasıl bir modelleme yapacağınızı belirliyor. İmalat şeklinize göre dikkat ederek yapıyorsunuz. 

Ondan sonra da bölmeler, braketler, içine koyduğunuz şeylerin sabitlemesi, et kalınlığı gibi detayları belirliyorsunuz. delikleri, çıkıntıları, lamaları falan ekliyorsunuz. 

En son da işte dış kozmetik görünüme abanıyorsunuz. Genelde böyle oluyor. Solid gibi programlarda bu yüzden montaj diye bir bölüm var. parçaları içine atıp montajlıyorsunuz sanal ortamda. 

0
HectorSalamanca

Merhaba,

Sanırım henüz netleştirdiğiniz bir fikriniz yok. Anladığım kadarıyla güneş enerjisi şarj ve inverter devresi kullanıyorsunuz. Muhtemelen 4s 32700 kullanacaksınızdır. 500w inverter, mppt vs. Bu bileşenlerin sığabileceği en küçük boyutta kutu tasarımı mantıklı olur. Bunlar belliyse bile kutuda montaj yapılabilir şekilde konumlandırmak önemli. (montaj, somun yuvaları, vida ve civata delikleri, estetik montaj vs)

Size tavsiyem Fusion360'ı indirip 2 haftada öğrenip çizmeye başlamanız. Çünkü toleransları elinizdeki malzemelerle denemeniz gerekiyor. Özellikle vida deliklerini ayarlamak sizi biraz zorlayabilir. 

Ürününüzün son halinin gerçekten estetik durmasını istiyorsanız macun, zımpara, astar, boya vernik gibi malzemeleri de kullanmanızı öneririm. Bu adımları uygulayacaksanız -ki ben öneririm- filament markasının çok bir önemi kalmıyor.

1
M
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Merhaba,Sanırım henüz netleştirdiğiniz bir fikriniz yok. Anladığım kadarıyla güneş enerjisi şarj ve inverter devresi kullanıyorsunuz. Muhtemelen 4s 32700 kullanacaksınızdır. 500w inverter, mppt vs. Bu...
HectorSalamanca:
Merhaba,Sanırım henüz netleştirdiğiniz bir fikriniz yok. Anladığım kadarıyla güneş enerjisi şarj ve inverter devresi kullanıyorsunuz. Muhtemelen 4s 32700 kullanacaksınızdır. 500w inverter, mppt vs. Bu...

Merhabalar, lifepo4 aküleri kullanacağız. Evet benzer şeyler olacak. Aslında ürünümüz hazır ama sac ile yaptık. Bunu 3D ile denemek istiyoruz. Duruma göre elbette zımpara vs kıllanacağız tabii. Ancak genel olarak asıl sorunumuz 10Kg ağırlığında bir sistemi yazıcının veya kullandığımız filamentin taşıması gerekiyor.

fusion 360 sağlam link bulamadım. Öğrenciyim, ama ücretsiz olarak yalnızca ABD vatandaşlarına sağlanıyor.

eğitim ise baz alacağım tavsiye edeceğiniz eğitim var mıdır ?

Bu arada Shapr3D indirdim ona da bakacağım 

0
HectorSalamanca

10 kg olacaksa sanırım prizmatik hücre kullanacaksınız. 10 kg'ı taşımasını isiyorsanız kutunun olabildiğince küçük, duvarlarının kalın olması ve %100 dolulukta baskı alınması sağlıklı olacaktır.

Fusion360 öğrenciler için tam sürümü ücretsiz. Hatta öğrenci olmayanlar için de kişisel kullanımı sınırlandırılmıştır fakat yine ücretsizdir.

1
M
10 kg olacaksa sanırım prizmatik hücre kullanacaksınız. 10 kg'ı taşımasını isiyorsanız kutunun olabildiğince küçük, duvarlarının kalın olması ve %100 dolulukta baskı alınması sağlıklı olacaktır.Fusion...
HectorSalamanca:
10 kg olacaksa sanırım prizmatik hücre kullanacaksınız. 10 kg'ı taşımasını isiyorsanız kutunun olabildiğince küçük, duvarlarının kalın olması ve %100 dolulukta baskı alınması sağlıklı olacaktır.Fusion...

Bulamadım. Acaba link paylaşma şansınız var mı?

evet lifepo4 prizma kullanacağız.3mm duvar kalınlığı düşünüyoruz. 

0
HectorSalamanca
MTurkmen kullanıcısına cevaben:
HectorSalamanca:10 kg olacaksa sanırım prizmatik hücre kullanacaksınız. 10 kg'ı taşımasını isiyorsanız kutunun olabildiğince küçük, duvarlarının kalın olması ve %100 dolulukta baskı alınması sağlıklı ...
MTurkmen:
HectorSalamanca:10 kg olacaksa sanırım prizmatik hücre kullanacaksınız. 10 kg'ı taşımasını isiyorsanız kutunun olabildiğince küçük, duvarlarının kalın olması ve %100 dolulukta baskı alınması sağlıklı ...

https://www.autodesk.com/tr/education/edu-software/overview#FSN

Kayıt olun. Daha sonra öğrenci belgesi, transkript vs gibi belgeler eklenmesi gerekiyor. Onaylanınca Fusion360'ı açın. Tekrar giriş yapmanızı isteyecek. Giriş yapınca kullanabilirsiniz.

Tüm çizimleriniz o hesapta saklanıyor. Ama eğer isterseniz bilgisayara da farklı kaydedebilirsiniz.

2
M
MTurkmen:HectorSalamanca:10 kg olacaksa sanırım prizmatik hücre kullanacaksınız. 10 kg'ı taşımasını isiyorsanız kutunun olabildiğince küçük, duvarlarının kalın olması ve %100 dolulukta baskı alınması ...
HectorSalamanca:
MTurkmen:HectorSalamanca:10 kg olacaksa sanırım prizmatik hücre kullanacaksınız. 10 kg'ı taşımasını isiyorsanız kutunun olabildiğince küçük, duvarlarının kalın olması ve %100 dolulukta baskı alınması ...

Teşekkür ederim. En kısa sürede deneyeceğim 

0