Genel Tartışma
M
Konuyu Açan
MTurkmen
💬 Sohbetçi
06.03.26 13:33
15 Yanıt
148 Görüntülenme
1 Beğeni

Selamlar herkese,

bir ürün oluşturmak istiyoruz. 29.5x27x25cm şeklinde. Cm’ler de 3-5 santim oynayabilir ama kaba taslak böyle.

bir kutu çizdirmek istiyorum. Sıfırdan bir çizim ortalama ne olur ? Ücretler konusunda bilgisi olan var mı?

ecoflow tarzına benzer ürün olacak.

Yanıtlar 24

Sayfa 1 / 2
HectorSalamanca

Bu tasarım, kutunun geometrisiyle alakalı.

Doğrusal geometriye sahipse ve ölçüleri belli ise rahatlıkla çizilebilir. (Yani "Sketch" olarak çizilebiliyorsa)  Ölçüleri belli olmasa da çizimi "Form" a göre kolay olur.

"Form" çizimi olacaksa daha zor. 

0
M
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Bu tasarım, kutunun geometrisiyle alakalı. Doğrusal geometriye sahipse ve ölçüleri belli ise rahatlıkla çizilebilir. (Yani "Sketch" olarak çizilebiliyorsa)  Ölçüleri belli olmasa da çizimi "Form" a gö...

HectorSalamanca:
Bu tasarım, kutunun geometrisiyle alakalı. Doğrusal geometriye sahipse ve ölçüleri belli ise rahatlıkla çizilebilir. (Yani "Sketch" olarak çizilebiliyorsa)  Ölçüleri belli olmasa da çizimi "Form" a gö...

Açıkçası terimlere yabancıyım. Ancak kısaca şöyle diyeyim. EcoFlow ürünü gibi bir ürün üretiyoruz bunu ABS/ASA ile basacağız. 

Sıfırdan oluşturmak istiyoruz. 

vida yerleri, vs vs gibi.

0
HectorSalamanca
Sizin, üzerinde USB type-c, encoder, pot, lcd ekran vs gibi malzemeler bulunan fotoğaftaki gibi tasarlanmış bir kasaya mı ihtiyacınız var?
55.png
55.png
180,82 KB
11.png
11.png
28,88 KB
0
ArthurvMorgan

@MTurkmen deneyim vakti sitesinde de konu açmıştınız hatırladım. O kasa olmadı mı hala? Fiyatlar konusunda bilgim yok ama Fusion 360 falan yükleyip siz de yapabilirsiniz o kasayı. Benim merak ettiğim sonrasında enjeksiyon baskı için kalıp yaptıracak mısınız yoksa sipariş geldikçe 3d yazıcıdan mı basacaksınız? Bunu sormamın sebebi takdir edersiniz ki kalıp işin içine girince kalıba uygun ürün çıkarmak lazım. Geeçi kalıpçının her türlü halledeceği bir şeydir o kutu ama yine de göz önünde bulundurmak gerekiyor bazen. 

@HectorSalamanca Evet o tarz bir şeyden bir bahsediyor. 3-4 parçalı kapaklı, vida yerleri, iç parçaları tutturmak için yerleri olan falan. Deneyin vakti sitesinde konu açmıştı ordan biliyorum. Hatta ai ile çizilmiş prototip görüntüsü falan vardı. 

1
M
ArthurvMorgan kullanıcısına cevaben:
@MTurkmen deneyim vakti sitesinde de konu açmıştınız hatırladım. O kasa olmadı mı hala? Fiyatlar konusunda bilgim yok ama Fusion 360 falan yükleyip siz de yapabilirsiniz o kasayı. Benim merak ettiğim ...
ArthurvMorgan:
@MTurkmen deneyim vakti sitesinde de konu açmıştınız hatırladım. O kasa olmadı mı hala? Fiyatlar konusunda bilgim yok ama Fusion 360 falan yükleyip siz de yapabilirsiniz o kasayı. Benim merak ettiğim ...

Selamlar,

enjeksiyon ile baskı almayacağız. 3D ile basacağız.

ABS / ASA filament kullanarak.

evet DeneyimVakti sitesinde de konu açtım. 

O videoda ki ürün bizim kendi yaptırdığımız ürün. Sac ile yaptırdık ancak estetik ve güzel olmadı. Kıvrımlar vs veremediğimiz için.

Video yapay zeka ile yapıldı ancak ürün mevcutta var.

sosyal medya üzerinden turkmenenerji diye aratırsanız zaten görebilirsiniz.

istediğimiz daha estetik ve daha prototip bir ürün tasarımı oluşturmak.

0
M

Maalesef çizim programlarına hakim değilim. Yoksa tabii kendim yapmak isterdim.

Ama en azından bir tasarım vs bir şablon ürün ortaya çıkarabilirsek bu pozisyonda ki işleyişimiz daha net ve sağlıklı olur. Şuan için açıkçası bizde tam emin olamadık 

0
ArthurvMorgan

Bu ürünün daha estetik görünüşlğ nir versiyonuydu sanırım istediğiniz. 

1.png
1.png
1,07 MB
0
M
ArthurvMorgan:

Ürün bu. Sadece önüne logomuzu yazdık.

Siyahları ise PETG ile bastık. Ama pek beğenmedim. Netten aldım ve denemek için bastık. Bize özgün bir tasarım konsepti olsun istiyorum. Ve bunun ebatı da küçük

ea638b04-ce90-4302-ab04-f709053a6f9a.jpeg
ea638b04-ce90-4302-ab04-f709053a6f9a.jpeg
292,84 KB
IMG_8694.jpeg
IMG_8694.jpeg
2,25 MB
IMG_8692.jpeg
IMG_8692.jpeg
2,17 MB
IMG_8691.jpeg
IMG_8691.jpeg
2,39 MB
0
ArthurvMorgan

Bu tasarım basitmiş görece olarak. Deneyim vakti'ne aşağıdaki resmi atmıştınız. Çizgiler doğal olarak çok belli olmuş. Dış yüzeyi fuzy ya da bulanık dedikleri türden yaparsanız daha güzel görünüyor. Ama süreyi de bende 15 cm'lik kutu için bir buçuk saat atmıştı ileri. Bir de yatay dikey koymaya göre değişiyor tablayı. Aşağı resmini ekledim. 

1771317757394.webp
1771317757394.webp
52,27 KB
20260305_164621.jpg
20260305_164621.jpg
2,93 MB
20260305_164603.jpg
20260305_164603.jpg
2,85 MB
0
M
Bu tasarım basitmiş görece olarak. Deneyim vakti'ne aşağıdaki resmi atmıştınız. Çizgiler doğal olarak çok belli olmuş. Dış yüzeyi fuzy ya da bulanık dedikleri türden yaparsanız daha güzel görünüyor. A...
ArthurvMorgan:
Bu tasarım basitmiş görece olarak. Deneyim vakti'ne aşağıdaki resmi atmıştınız. Çizgiler doğal olarak çok belli olmuş. Dış yüzeyi fuzy ya da bulanık dedikleri türden yaparsanız daha güzel görünüyor. A...

Evet o hazır kutuyu attım örnek olarak. Yani yakın bir tasarım çıkarmak istiyorum. Ama işte çizim yapmayı bilmiyorum. O yüzden en azından bir kerelik ortaya bir tasarım çıkarabilirsek ilerleyen süreçlerde daha hakim oluruz. Gerekirse carbon fiber kullanabilirim. Yüzeyi daha parlak yapmak için 

0
ArthurvMorgan
MTurkmen kullanıcısına cevaben:
ArthurvMorgan:Bu tasarım basitmiş görece olarak. Deneyim vakti'ne aşağıdaki resmi atmıştınız. Çizgiler doğal olarak çok belli olmuş. Dış yüzeyi fuzy ya da bulanık dedikleri türden yaparsanız daha güze...
MTurkmen:
ArthurvMorgan:Bu tasarım basitmiş görece olarak. Deneyim vakti'ne aşağıdaki resmi atmıştınız. Çizgiler doğal olarak çok belli olmuş. Dış yüzeyi fuzy ya da bulanık dedikleri türden yaparsanız daha güze...

Ben de tasarım çalışıyorum da hiç o örnekteki gibir şey yapmamıştım. Üst tarafı yapmanın yolunu buldum gibi. Sırada Gövdenin aslında kapağı olan yeri yapmaya çalışacağım. 😂😂 Aşağı resmini ekledim.

aaaaa.jpg
aaaaa.jpg
269,75 KB
0
ArthurvMorgan
MTurkmen:

Ben de tasarım çalışıyorum da hiç o örnekteki gibir şey yapmamıştım. Üst tarafı yapmanın yolunu buldum gibi. Sırada Gövdenin aslında kapağı olan yeri yapmaya çalışacağım. 😂😂 Aşağı resmini ekledim.

aaaaa.jpg
aaaaa.jpg
269,75 KB
0
ArthurvMorgan
MTurkmen:

aaaaa.jpg
aaaaa.jpg
269,75 KB
0
ArthurvMorgan
MTurkmen:

aaaaa.jpg
aaaaa.jpg
269,75 KB
0
M
MTurkmen:ArthurvMorgan:Bu tasarım basitmiş görece olarak. Deneyim vakti'ne aşağıdaki resmi atmıştınız. Çizgiler doğal olarak çok belli olmuş. Dış yüzeyi fuzy ya da bulanık dedikleri türden yaparsanız ...
ArthurvMorgan:
MTurkmen:ArthurvMorgan:Bu tasarım basitmiş görece olarak. Deneyim vakti'ne aşağıdaki resmi atmıştınız. Çizgiler doğal olarak çok belli olmuş. Dış yüzeyi fuzy ya da bulanık dedikleri türden yaparsanız ...

Hocam çok güzel.:) ama detayları da var tabi.:) iç tarafta bölme, priz yeri, usb ve type-c vs gibi.

Bir de kulp olarak kutuya bağlı değil de harici bi tutma yeri gibi olabilir. Ama tabii öğrenmek, bilmek lazım 

0