OrcaSlicer Yeni Güncellemeyle Gelen Kalibrasyon Testleri

Yazılım ve Slicer
HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
⚙️ Aktif Üye
02.03.2026 01:23
3 Yanıt
5 Görüntülenme

Merhabalar,

OrcaSlicer'a yeni güncellemeyle sarsıntı kalibrasyon testleri gelmiş. Onlardan biri de "Köşe Dönüşü"

Ben biraz kurcaladım ama ayarları değiştirmeme rağmen test baskısında bir değişiklik olmadı. Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum, yoksa test baskısında bir sorun mu var bilemiyorum. 

İnceleyen olursa yorumlarda belirtirse sevinirim.

Yanıtlar 3

HectorSalamanca

OrcaSlicer, sitesinde bu kadar açıklama yapmış.

köşe dönüş test.png
köşe dönüş test.png
305,57 KB
0
HectorSalamanca

Aradığım cevabı buldum ve fotoğraf olarak ekledim. Bu test aslında ne işe yarar ondan bahsetmek istiyorum.

Bazı kullanıcılarının "Baskı güzel giderken birden katman kaydı, daha önce olmuyordu, bazı kalibrasyon testleri yaptım düzelmedi, diş mi atladı acaba" şeklinde hezeyanları oluyor. Bunun sebebi yüksek sarsıntıdır. 

OrcaSlicer'ın 1 Mart'ta gelen güncellemesiyle yeni sarsıntı kalibrasyonu bu hataların azalmasını sağlayacağını düşünüyorum.

Ben gelende sarsıntı hızını "6 mm/s" olarak kullanıyorum. Hassas, z ekseninde uzun ve ince baskılarda baskılarda 3 mm/s ve hatta 1 mm/s yaptığım oluyor. Bunu bu gibi düşük ayarda kullanabilirsiniz. Baskı kaliteniz iyileşir fakat baskı süreniz biraz artar. (Sarsıntı ivmeyi sınırlar, ivme de hızı sınırlar.) Bu iki paremetreyi (hız-zaman) dengelemek için bu kalibrasyonu eklemişler. 

Daha detaylı bakmak isteyenler olursa aşağıdaki linki inceleyebilir. Marlin ve Klipper için ayrı açıklamalar da mevcut.

https://www.orcaslicer.com/wiki/calibration/cornering-calib

corner test.png
corner test.png
486,36 KB
0
HectorSalamanca

Kalibrasyon test baskısını aldıktan sonra beğendiğiniz baskı yüksekliği tabandan mm olarak ölçün ve slicerda o yüksekliğe gelin.

Ardından o katmandaki g-code'u açın ve oradan SET_VELOCITY_LIMIT'in değerini okuyun. Bu sizin seçtiğiniz yeni sarsıntı değeriniz olacaktır. Bu değeri dış duvar sarsıntısı olarak kullanabilirsiniz.

Diğer sarsıntı değerlerini de fotoğrafta bahsedildiği gibi kendiniz yaklaşık olarak ayarlayabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için linke göz atabilirsiniz. 

https://www.orcaslicer.com/wiki/print_settings/speed/speed_settings_jerk_xy

jerk value.png
jerk value.png
71,64 KB
0