Ben bu işte yeniyim arkadaşlar. Örnek veriyorum 1 ürün 1 saatte çıkıyorsa ve tablaya o üründen 10 tane sığıyorsa 10 ürünü 10 saatte mi çıkarır acaba yoksa daha hızlı mı çıkar?
Üretim süresi
Yanıtlar 5
@Behlul Tek renkli baskılarda hesaplamalar genellikle birbirine yakın çıkar. Örneğin, aynı üründen 10 adet basıldığında, eğer bir tanesi 1 saat sürüyorsa toplam süre de yaklaşık 10 saat olur, Ancak çok renkli baskılarda durum değişir. Örneğin, tek adet çok renkli bir ürünün baskı süresi 7 saat sürüyorsa, aynı üründen bir tablaya 10 adet yerleştirildiğinde toplam baskı süresi 10–12 saate kadar çıkabilir. Baskı sürecindeki en büyük sorunlardan biri renk değişimidir. Renk geçişleri hem zaman kaybına neden olur hem de süreci uzatır.
Bu arada, hangi yazıcı modeli için bilgi almak istiyorsunuz?
Tek renklilerde model uzun ve inceyse örneğin 1 saat sürüyorsa, iki tanesi 80dk falan sürebiliyor.
Uzun ve ince modeleri hızlı basarsa katman soğuması yetersiz olduğundan model bozuk çıkıyor. Bu sebeple yavaş basıyor. İki model olduğunda birini basarken diğeri de soğuyabildiği için daha yüksek hızlara çıkabiliyor.
Tek renkte süre neredeyse aynı oluyor ama kalibrasyon süresi tek seferde olduğu için tabla da kaç tane varsa o sayı kadar kalibrasyon ve hazırlık olmadığı için süre azalır, çoklu renkte hem zaman hem filament kar var olabildğince dolduruyorum
Tek renkli cihazlarda genellikle süre 1 ürün 1 saatteyse 10 ürün 10 saatte olur ancak renkli ürünlerde filament değişim süreleri zamanı oldukça artırıyor