Elimde yıllardır 3d yazıcım var ama etrafımdan başka sipariş alamıyorum eş dost olduğundan da zaten benden çıkıyor tüm masraflar hiç olmazsa makinanın parasını çıkartmak için nasıl bir yol izlemeliyim
çoklu sipariş alabilmek için ne yapmalıyım
Yanıtlar 3
abi çıkıp gezmen lazım heryerde bu işi yaptığını göstermen lazım hem piyasada tanınmak hemde geri dönüş almak için gezmek lazım oturduğun her mekanda ihtiyac ve ürün pazarlamasını yapman lazım bence en sağlam yol bu
üretmeyi düşündüğün ürün kategorisine göre esnaf kitlesi seç ilk başlarda komisyon mantığı ile ürün bırakabilirsin yani gezdiğin esnafa stand kurayım dükkanına ürünü yerleştireyim haftanın belirli günleri gelip sayayım kaç tane satılmış ise satılan ürün tutarının % şu kadarını sana vereyim diyebilirsin satışları çok olunca zaten verdiğin esnafın toptan alım ile daha uyguna bırakırmısın bana diye teklifte bulunur sana
Ben de arkadaşlara katılıyorum. Esnaf kitleni belirlemelisin ve kapı kapı gezmelisin. Kimisi raf üsulü çalışır. Sana bir raflık ürün yeri açar. 1 hafta sonra satılanların parasını alırsın ve yeni ürünlerini de koyarsın.
Ekstra bir iş modeli fikri belirteyim. Eğer tasarım yapabiliyorsan nalbur, elektrikçi gibi teknik yerleri gez. Bu tür adamların illa özel parçalara ihtiyacı olur. Çoğu 3d printer'ı bilmiyor bile. Anlaşma yapın adam 3d printer ile özel parça üreyilir diye camına yazı assın. Kartvizitini bırak çık oradan. Ona da müşterileri "yaa bana şöyle bir parça lazım" diye üşüşecektir. Bazen de parça vardır ama pahalıdır. Sen ucuza üretebiliyprsan sana gelir adam. Sadece bir fikir.
Ama nereye girersen gir katvizit kesinlikle bırak. Hatta yapabiliyorsan ürünlerinin bulunduğu bir web siten mutlaka olsun. Katalog masrafın olmaz. google'da üst sıralara çıkman önemli değil. O bir online katalog ve yaptığın yenilikleri eklediğin yer. Bu şekilde teorik olarak aklında kalırsın bence.