3D Printer
Konuyu Açan
Kursat
🏅 Destekçi
29.01.2026 12:09
4 Yanıt
83 Görüntülenme

Merhaba bu gres falan sürüyormuşuz makinaya bakım için acaba nerelerine ve ne kadar sürüyoruz yardımcı olabilecek varmı. Birde nekadar süre arayla sütmeliyim

Yanıtlar 4

erolblt

Belirli aralıklarla rayları elimle kontrol ediyorum; yüzeyde hafif bir yağ hissi olup olmadığına bakıyorum. Eğer yağ yoksa, kulak pamuğu yardımıyla ince bir tabaka yağ sürüyorum.

Bir diğer kontrol yöntemi ise makinenin çalışma sesi. Çalışma sırasında ses artıyorsa, bu genellikle eksenlerdeki yağın azaldığını ve hareketin rahat olmadığını gösteriyor. Bu durumda da rayları tekrar yağlıyorum.

0
Jakobiyan

Gıcırtı ve ses varsa gres yağı sürebilirsin. Kullanıma göre değişir. Ben genelde 2 3 ayda bir yağlar detaylı temizlerim

0
Remparts

Gres yağı kullan . Kalibre etmeyi unutma ve ara sıra fanlarını temizle ben genelde makinelerime ayda 1 kere fan temizliği yaparım 

0
HectorSalamanca

Deneme amaçlı birkaç kere sıvı makine yağı kullandım fakat pişman oldum. Sakın denemeyin.

Cihaz üreticinizin tavsiye ettiği gress'i kullanın.

Ben bu konuda çok araştırma yaptım ve içinden çıkamadım.

Net bir bilgi kimsede yok. Zaten alacağınız yağ küçük dahi olsa 1 sene gidiyor. 1 filament fiyatına 3 tüp alırsınız.  

Boşuna kafanızı ağrıtmayın derim.

0