Merhaba arkadaşlar. Petshop mağazam var. Mağazamda satmak üzere kedi köpek oyuncakları malzemeleri ve hediyelik eşyaların üretimini yapmak istiyorum. Bu işe yeni başlayacak biri olarak yaptığım araştırmalarda Bambulab A1 ve Creality Ender 3 V3 modelleri arasında çok büyük farklar olmadığını gördüm. Tek fark Bambulab'in AMS Lite ile combo olabilmesi gibi geldi bana. Ancak Bambulab A1 en erken mart ayında teslim edebiliyorlar, Creality Ender 3 V3 hemen teslim edilebiliyor. Ayrıca Anycubic Kobra S1 Combo yazıcıyı da övenler olmuş siz ne düşünüyorsunuz. Bambulab A1 combo ile kıyaslarsak, aralarında fiyat farkı yok denecek kadar az ve Anycubic hemen teslim alınabiliyor. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz ve kullanıcı yorumunuz nedir? Benim için kullanım ve tasarım kısmındaki kolaylıklar da çok önemli çünkü gerçekten sıfırdan başlayacağım.
3D Yazıcı Önerisi
Yanıtlar 3
Merhaba,
Ben Creality Hi'ı öneriyordum fakat çok zaman geçmemesine rağmen Creality SparX i7'yi çıkarttı.
Bu 2 yazıcının en belirgin farkı CFS sistemindeki teflon boru sayısı. Hi combo'da 1 boru varken SparX'te 4 tane var. Anlaşılan o ki tek boru olumsuzluklara sebep oldu. Sanırım filament değişme süresi bunun en büyük sebebi olabilir.
Ben şimdi almayı düşünsem A1'i denerim. Bu kararımın en büyük sebebi aslında merak etmem. Herkes A1'i neden tercih ediyor bunu tecrübe etmek istiyorum.
SparX piyasaya çıkınca fiyatı A1'i kırabilir mi bilemiyorum. Ayrıca SparX'te şık bir yazıcı. Farklı bir CFS modülü kullanmışlar. En büyük Bence A1'e nazaran kapalı bir CFS'sinin olması.
Bütçe nedir, ben zor parçalar basmak için bambu lab p1s combo aldım ve gayet memnun oldum. Ama hediyelik eşyalar için bu büyük gelebilir. Ben yan yazıcı olarak a1 almayı düşünüyorum. Bambu baya kaliteli geldi bana. Sorun çok her yazıcıda olduğu gibi. Ama kaliteyi hissettim. Tabi sana kalmış reklam değil. Ama para kazanılacak bir işte yarı yolda bırakacak yazıcılar sorun çıkartabilir diye düşünüyorum
merhaba Bambulab'i bekleyemedim bende Crelity Ender 3 V3 aldım. şimdilik memnunum bir sorun çıkarmadı. Ancak kısa sürede ikinci bir makine (bambulab) almayı düşünüyorum.