Selamlar arkadaşlar,
Yazıcımla bugüne kadar hep mekanik parçalar veya fonksiyonel baskılar alıyordum, ilk defa figür boyama hobisine adım atmak adına kendimce bir deneme yaptım. Game of Thrones'dan Tyrion Lannister büstünü bastım.
Baskı Ayarları:
Nozzle: 0.4 mm
Katman Yüksekliği: 0.12 mm
Süre: Yaklaşık 3.5 saat
Malzeme: PLA + monte lua
Genel olarak sonuç beni tatmin etti ama daha yolun başındayken tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim birkaç nokta var:
0.2mm Nozzle'a Geçiş: Bu tarz figürler için 0.4mm ile devam mı etmeliyim yoksa 0.2mm nozzle takıp 0.08mm katman yüksekliğine inmeye değer mi? Süre ciddi uzayacak ve tıkanma riskleri artacak biliyorum ama detay farkı o eziyete değer mi?
Tepe Kısmındaki Bozulma: Fotoğraflarda da göreceğiniz üzere, gövde ve yüz detayları gayet iyi çıkmasına rağmen, baskının en tepesinde (saçların olduğu yerde) alan daraldıkça katmanlar biraz bozulmuş/yayılmış gibi duruyor. bu figürde kafanın üst kısmını kapanırken daha da yanlardan basık bir hale getirebilirdik mesela az da olsa o tarz model ayarlarıyla mı oynamam lazım yoksa fan mı yetersiz kaldı? minimum fan ayarı yüzde 60 maksimum ise 100 dü full %100 de kullanmadım ıslık sesi sinir bozabiliyor desteklerde.
Boyama Tavsiyesi: Bu işe yeni başlayan biri için "olmazsa olmaz" dediğiniz boya ve fırça seti nedir? Direkt akrilik ile girmeli miyim yoksa öncesinde sprey astar şart mıdır? Hangi marka boyalar FDM baskılarda daha iyi tutunuyor?
Değerli yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum. Başka bu tarz figür önerileriniz varsa da alabilirim.