Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
3D Printer
K
Konuyu Açan
Kursat
🏅 Destekçi
24.04.26 21:29
5 Yanıt
25 Görüntülenme
0 Beğeni

Yoğun şekilde tablaya yapışmama sorunu yaşıyorum pla baskılarda saç spreyide kullandım ama işe yaramadı öneriniz varmı

Yanıtlar 5

Jakobiyan

İyi yıka ve tablayı 60 derece ısıt sonra şekerli su dök ve peçete ile temizle dene

0
Kadir3D

Tablanızı temiz tutun 

5-6 baskıdan sonra tablanızı bulaşık deterjanı ile yıkayınız durulayınız sonra kendi halinde kurumasını bekleyiniz

Flamentinizin kaliteli olmasına dikkat ediniz birçok filament markasının tablaya yapışma mukavvemeti çok iyi değil ucuz ürün kullanır iseniz pritt tarzı yada tabla yapıştırıcısı kullanmanızı öneririm...

1
E

Ben tablayi haftada 1-2 yikiyorum bulasik deterjani ile ayrica yikadiktan sonra da izopropil alkol ile siliyorum. Porima'nin yapistirici spreyini kullaniyorum baskilardan once. Izopropil alkol sayesinde de yapiskan cok rahat temizleniyor zaten.

Yapistirici Sprey : https://porima3d.com/products/porisafe-tabla-yapistirici-sprey
Izopropil Alkol : https://www.hepsiburada.com/luxor-kimya-99-9-saf-ipa-izo-propil-yuzey-temizleyici-750-ml-pm-HBC00005Y21Y6

Tabii ki bu urunlerin daha uygun fiyatlisini da bulabilirsin.

0
HectorSalamanca

Merhaba,

Öncelikle tablanızı su ve sıvı sabun ile yıkayın. 

Tablanızın üst yüzüne elinizle temas etmeden kurulayıp makinenize yerleştirin.

Baskıyı başlatın. 

Oto kalibrasyonlar bitip makinenin nozzle'ın baskı için ısınmasını beklediği sırada 15-20 saniyelik zamanınız oluyor. 

Tam bu süre içerisinde tablanıza Faber Castel'in pritini sürün.

Neden bu zaman diliminde sürülüyor?

Kalibrasyonun yaklaşık 5 dk sürdüğünü düşünürsek eğer erken sürerseniz pritt kurumaya başlıyor. Kuruyan pritt tabla ile nozzle arasında yalıtkan katman oluşturuyor. Bu da baskınızın yapışmasına engel oluyor.

Bu anlattıklarımı bizzat kendim deneyerek tecrübe ettim. Tüm filamentler için geçerlidir. En iyi yöntem budur.

0
modeltechteknoloji

Baskıda yapışma problemi yaşıyorsanız tabla sıcaklığını yükseltmeyi deneyebilirsiniz yada Faber Castel'in Pritini kullanabilirsiniz yada Dr. Mat'ın tabla yapıştırıcısını kullanabilirsiniz 

1