çok emin değilim ama a1 gibi tablası hareketli yazıcılar bu konuda titreşimden dolayı daha dezavantajlı sanırım.
Şöyle ki özellikle destek 5-10 cm'den yukarda bir yere gerekliyse desteğin kendisi çok iyi tutunamıyor tablaya zayıf yapısından dolayı. Bahsettiğim ağaç destek. Bence duruma göre diğer düz olan (adını unuttum) destek türü daha iyi olabilir. Ağaç yapılacaksa ve destek çok yukarda bir yere gerekli ise modelin o noktasına gelene kadar daha iyi tutunması için 5 mm falan etek eklenebilir. Aklıma başka çözüm gelmiyor. Normalde tabla yapışmama sorunum yok ama ağaç destekler kendi başına o kadar yükseğe çıkamıyor tablanın kendisi hareketli olduğunda.
Hatta sadece destek için hız ayarı varsa (bilmiyorum olup olmadığını) bu hızlar yukarılarda bir miktar düşürülebilir bence. Görüyorum çünkü, 5-10 cm olduklarında hala model ile birleşememişse nozulun ufak tefek takılmaları bile desteğin tabladan ayrılmasına sebep olabiliyor. En kötü yerinde oynattığında bile desteğin kendi işlevsiz hale gelebiliyor.
Bir ihtimal de desteği manuel'e alıp yukardaki menülerden riskli yerlere daha çok destek atmak olabilir. Olması lazım böyle bir seçenek.