Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Ender 3 V3 SE Bed Leveling Kit

3D Printer
E
Konuyu Açan
elorka
🥉 İlk Adım
22.04.26 22:45
2 Yanıt
31 Görüntülenme
1 Beğeni

Merhabalar, Ender 3 V3 SE yazicim icin bed leveling kit ariyorum fakat Turkiye'de bir kaynak bulamadim.
Asagida verdigim linkteki urune benzer Turkiye'de satilan bir urun biliyorsaniz yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

Link: https://www.amazon.it/-/en/Genuine-Leveling-Silicone-Support-Creality/dp/B09FX6GL1H/ref=sr_1_17?dib=eyJ2IjoiMSJ9.a7Wn5uSFy8nXCn1GiH8Jd3smUdHeEJJ59fZFXGAhGNio2hYrnV1wUq_Wrmze50XeJorPTMEv-ENCn0JvEPosx4QuClGGvyUgp-IHxDOFXTBPIoIR776WNGi8RR-5D7GVyFCAQj1S167G1RpL2wp8F471PyA7ivUC4_jCGI02-3JfnX5TVA2Aw4RvvOBpCoG5ctf2nOKDRjbUsc8kzG8Q_Rzq_cvBpEB4syAdQf3yCYJhjfbhjf0Rc8TLbirz_wlSJEdzXPtJdwjffjY5rF1Xor02tyg2ribuJl0hyctMlrw.I4g7k8G03nIkHgZlApNIEuV1sXrsSFMiNp6m9OOUGDg&dib_tag=se&keywords=12Pcs+Ender+3+v2+Silicone+Bed+Mounts%2C+Ender+3+S1+Silicone+Spacers%2C+3D+Printer+Heat+Bed+Leveling+Springs+Replacement+Part+for+Ender+3%2FEnder+3+Pro%2FEnder+3+V2%2FEnder+3+s1+Pro%2FCR10+Ender+5+3D+Printer%2C&linkCode=gg3&linkId=b786ed1190a25e24ea00ea70098db68d&qid=1776886829&sr=8-17

Yanıtlar 2

lux3dtasarim

Selamlar arkadaşım, öncelikle bu kite neden ihtiyacın var? Bunu paylaşabilirsen sana çok daha iyi bir şekilde yardımcı olabilirim 😊 

"İhtiyacım var bulamadım işte neden soruyor ki?" diye düşünüyorsan açıklayım hemen 😅 İlk yazıcım Creality Ender 3 S1 Plus, Ender 3 V3 SE serisi ile aynı özelliklere sahip. Ben bu yazıcıda bu bed leveling olayı yüzünden, tesviyenin tutmaması yüzünden o kadar fazla uykusuz kaldım ve o kadar fazla ilk katman sıkıntısı yaşadım ki gerçekten tarif edemem 😅

Tabi bu sorunu benimle birlikte bir arkadaşım daha yaşadı, biz gittik bu kitten aldık neyse söktük değiştirdik, tamam artık yaylar ile uğraşmayacağız, bed leveling sorununu çözdük bu daha iyi dedik ama tabii ki uykusuz geceler devam etti 😁

Tabii ki pes etmedik, inat ettim ve ben şöyle bir yöntem izledim. Her baskıdan önce, baskı ortasında ve baskıdan sonra her köşeyi kumpas ile ölçtüm, su terazisi ile iki köşe aralarını hep ölçtüm ve bunları not ettim. Sonrasında baktım ki silikonlar ile her köşeyi aynı ayarlıyorum aynı oranda sıkıyorum fakat baskı süresi boyunca bu ölçüler değişiyor. İlk katman güzel başlıyor ama 50. katman aynı güzellikte olmuyor 😅 

Sonra bunları söktük, gittik daha sert sarı yaylardan aldık, yay olsun ama sağlam olsun hemen gevşemesin tesviyeyi bozmasın diye düşündük ama sonuç nafile yine aynı şeyler tekrarlandı. E napcaz abi biz? 😅 

Çözüm:

1. Kendi orijinal yaylarını geri taktım.
  2. Sonrasında yayları sonuna kadar sıktım.
  3. Tablayı en geri ittim, en arkasına tablanın ileri geri oynamasında arkadaki kısma sürtmeyecek kadar yayları gevşettim.
  4. Makine kapalı olacak bu arada tabi ki. 
  5. Sağda ve soldaki ekstruder eksenlerini manuel olarak extruderin ucu tablaya değecek kadar döndürerek aşağı indirdim.
  6. Ardından makineyi açtım. Hazırlık kısmına bir kez basınca otomatik kendisi ortaya gidiyor bir iki tık yapıyor geri dönüyor. 
  7. Bu aşamadan sonra otomatik tesviye yaptırdım.
  8. Sonra ekrandan manuel tesviyeye geldim ve 1 - 2 - 3 - 4 - 5 konumlarında bir A4 kağıtı boşluğu Ekstruder Z Offset mesafesini ayarladım. Sanırım (-2,75 mm'de kağıt biraz sürtünmeli olarak nozzle ucundan kayıyordu bu ideal oldu.)
  9. Ve ardından bir deneme baskı başlattım. Mükemmel bir sonuç aldım. 
  10. Aynı işlemleri arkadaşın cihazında da yaptık onunki mesela -3,65 mm'de olmuştu diye hatırlıyorum. 

Ben bu şekilde orijinal yayları vidaları vs. kullanarak çözdüm. Ama sen yine de "ben bir silikon kit alayım deneyim" diyorsan arkadaşım ben sana istediğin kadar Türkiye'den kaynak önerebilirim 😀 (Ben yanlış hatırlamıyorsam Rhino 3D'den almıştım)

1. Kaynak 1: Creality Büyük Boy Kırmızı Tesviye Ayar Somunu - 4 Adet 
  2. Kaynak 2: 3D Yazıcı Tabla Ayar Vidası ( Large Hand Twist Nut ) 
  3. Kaynak 3: Creality 3D Yazıcı Tabla Yayı 
  4. Kaynak 4: Creality Uyumlu Silikon Tabla Ayar Parçası (4 Adet Kauçuk) 
  5. Kaynak 5: Tabla Ayar Silikonu - 18 mm 
  6. Kaynak 6: 3D Yazıcı Tabla Ayar Silikonu 

Denemekten zarar gelmez, çok bir maliyeti olan şeyler değil, istersen al dene belki seni hiç uğraştırmayacak taktığın gibi sorunun çözülecek. Eğer aklına takılan bir şey olursa, bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

Şimdiden kolay gelsin arkadaşım 🙏🫡

1
E

Cok tesekkur ederim sahane bir bilgilendirme yazmissiniz. Bu kitleri istedim cunku bed leveling yaptigimda bolgeler arasinda fark oluyordu. Yazicinin kendi koselerindeki vidalariyla o farki kapatmaya calistim fakat istedigim seviyede olmadi. Aslinda baskilarimda sorun yasamiyorum fakat ne kadar dengeli olursa o kadar az problem yasama ihtimalim olur diye dusunmustum. Tekrardan cok tesekkur ederim cevabiniz icin.

0