Selamlar arkadaşlar! Herkese keyifli forumlar ve kusursuz ilk katmanlar dilerim ✨
3D baskı dünyasında hepimizin en çok canını sıkan durumların başında, saatlerce beklediğimiz baskının daha ilk katmanlarda tabladan ayrılması geliyor. Bu sorunun en temel kaynağı ise genellikle tabladaki yağ ve toz birikintileridir. Bugün sizlerle, plakanızı dezenfektan veya kolonya ile eşit ve kusursuz bir şekilde temizlemenizi sağlayacak "3D Tabla Temizleyici" tasarım sürecini paylaşmak istiyorum. Benim çok işime yarıyor ve uzun süredir de kullanıyorum, sizinle de paylaşmak istedim. En azından böyle bir problem yaşayan varsa belki bu şekilde bu problemini çözebilir 😊
🚀 Bu Projenin Amacı Nedir?
Sadece bir "tutacak" tasarlamadık; arasına mikrofiber bez veya ıslak mendil sıkıştırabileceğiniz, plakaya tam oturan ve tablada el izi bırakmadan güzelce temizlik yapmanıza olanak tanıyan mekanik bir aparat geliştirdik.
🎥 Bu Videoda Neler Öğreneceksiniz?
Mekanik Tasarım: Fusion 360 ile bez sıkıştırma ve presleme mekanizması nasıl kurgulanır?
İşlevsellik: Baskıların tablaya %100 yapışmasını sağlayacak temizlik rutini nasıl oluşturulur?
Dilimleme: Parçaların birbirine tam geçmesi için gereken tolerans ve baskı ayarları
Final Uygulama: Tasarımın gerçek kullanım testi ve baskı üzerindeki etkileri
STL: 3D Yazıcı Tabla Temizleme Aparatı STL
Arkadaşlar size bir sorum olacak, ben tabla temizliğinde kolonya veya dezenfektan kullanıyorum. Bazen de sabunlu suyla yıkadığım oluyor ama mutlaka neredeyse her baskıdan sonra şöyle hızlıca bir temizleme yaparım.
Siz tabla temizliği için hangi yöntemleri kullanıyorsunuz? (İzopropil alkol, sabunlu su veya farklı solüsyonlar?) Aynı zamanda tasarımla ilgili sorularınızı ve önerilerinizi aşağıda paylaşırsanız sevinirim!
Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız baskılar dilerim! 💛