Selamlar arkadaşlar! Hepinize keyifli forumlar ve bol üretimli günler dilerim.
Fusion 360 eğitim serimizde teknik komutların (Line, Circle, Rectangle) ardından, tasarımda "estetik ve organik" hatların temeli olan Fit Point Spline aracına giriş yapıyoruz. Bu dersi sadece bir komut anlatımı olarak değil, doğrudan "sipariş üzerine üretilebilecek" bir ürün tasarımı üzerinden yaptım bilginiz olsun 😊
🚀 Bu Dersteki Projemiz: Nota Temalı Duvar Dekoru
Düz çizgilerin dışına çıkıp, kıvrımlı ve akıcı formları nasıl hatasız çizeceğimizi öğreniyoruz. Ayrıca tasarım dünyasının en büyük ikilemlerinden biri olan "Referans görselle (Canvas) çizmek mi, yoksa hazır SVG kullanmak mı?" sorusuna uygulamalı olarak gösteriyorum.
🎥 Bu Rehberde Sizi Neler Bekliyor?
Fit Point Spline Mantığı: Kontrol noktalarını kullanarak pürüzsüz eğriler nasıl oluşturulur?
Canvas ile Tasarım: Bir fotoğrafı referans alarak üzerinden modelleme yapma teknikleri
SVG İçe Aktarma: Hazır vektörel dosyaları Fusion 360'a aktarıp hızlıca 3 boyutlu hale getirme
Ticari Ürün Tasarımı: Duvara asılabilir, hafif ve baskısı kolay dekoratif objeler için dikkat edilmesi gerekenler.
Dilimleme ve Baskı: İnce detaylı organik formların yazıcıdan temiz çıkması için ayarlar
Eğer siz de sadece makine parçası değil, dekoratif ve satılabilir ürünler tasarlamak istiyorsanız; Spline aracı en büyük yardımcınız olacak arkadaşlar 😊
Siz organik tasarımlar yaparken hangisini tercih ediyorsunuz: Elle Spline üzerinden gitmek mi, yoksa illüstratör programlarında SVG hazırlayıp içeri aktarmak mı? Deneyimlerinizi ve sorularınızı paylaşabilirsiniz 😊
Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız baskılar dilerim! 💛