PlayStation 5 slim digital Kapa

3D Printer
B
Konuyu Açan
Bturkmen
🥉 İlk Adım
14.04.26 16:51
1 Yanıt
4 Görüntülenme
1 Beğeni

Hocam merhaba, bana ps5 digital slim kasanın yalnızca üstte yer alan ps logolu kapağından lazım bunu 3d printer ile yaptırabilir miyim acaba?

Ekli Dosyalar
image-1775336864274.jpg
image-1775336864274.jpg
3,22 MB

Yanıtlar 1

lux3dtasarim

Merhaba dostum,

Fotoğraftaki o PS5 Digital Slim kapağını 3D yazıcıyla bastırmak teorik olarak mümkün ama işin aslı pek de verimli veya orijinali gibi bir sonuç verecek bir yol olmayabilir ama yine de 3D yazıcı ile basmak istiyorsan tabii ki basılabilir. Peki nasıl dersen şöyle açıklayabilirim;

Model Dosyası (STL):

Bu en büyük sorun. Sony, bu parçaların 3D modellerini resmi olarak paylaşmıyor. İnternette (Printables, Thingiverse gibi) "PS5 Slim replacement panel STL" diye aratırsanız, hayranlar tarafından yapılmış modeller bulabilirsiniz. Belki bunlarda işinizi görebilir, ancak bu modellerin geçme tırnakları, toleransları ne kadar hassastır ve konsola tam oturur mu, orası büyük bir muamma. Orijinal kapak o tırnaklara milimetrik geçer 😊

Baskı Boyutu:

O kapak bayağı büyük gibi duruyor. Standart hobi yazıcılarının baskı tablasına sığmayabilir, kocaman tablalı (300mm veya 400mm) endüstriyel bir yazıcıyla ya da standart bir 3d yazıcıda parçayı bölerek basmak gerekir. Sonrasında o pürüzsüz, parlak görüntüyü elde etmek için biraz zımpara, astar ve boya işçiliği gerekir. Logo detayı da ayrı bir dert olur, ya pürüzsüzlüğü bozar ya da ayrı basılıp yapıştırılması gerekebilir diye düşünüyorum. 

Malzeme:

PETG veya ABS gibi sıcaklığa dayanıklı malzemeler kullanmanızı tavsiye ederim, çünkü konsol ısınır ve PLA gibi malzemeler hemen olmasa da zamanla deforme olabilir bilgin olsun. 

Kendim çizip basmak istiyorum dersen, sana tavsiyem şu öncelikle kapağı çıkar ve yüksekliğini, uzunluğunu ölç, resimde gördüğüm kadarıyla kenarlarda radius var bunu da bir radius ölçer ile ölçebilirsin böylelikle köşelerdeki açıyı da hesaplayabilirsin, ardından en önemli kısım kalınlık ve tırnak yapısı, tırnakların ölçüleri bunları da net bit şekilde kumpas ile alabilirsin tabi biraz tolerans payı da bırakman iyi olabilir. Son olarak internetten bir ps logosu bulup svg olarak kullanacağını çizim programına aktar bu yöntemle ps logosunu da cut ya da extrude ederek kapağın üstüne konumlandırabilirsin. Ya da ayrı basıp üstüne yapıştırabilirsin ya da geçmeli yapabilirsin. 

İlk etapta aklıma gelenler bunlar dostum, senin de aklına takılan bir yer olursa paylaşabilirsin, biliyorsam veya diğer arkadaşlarında bir bilgisi var ise yardımcı olmaya çalışırız 😊

0