Hangi 3d Printer'ı almalıyım?

3D Printer
Konuyu Açan
4Rohan
🍀 Yeni Üye
24.12.2025 12:46
10 Yanıt
125 Görüntülenme

Haftada birkaç baskı alacağım. Genelde film karakterlerinin baskılarını yapmayı düşünüyorum. Hızlı ve telefondan da kontrol edebileceğim hangi markalar var?

Yanıtlar 10

erolblt
Cihaz önerisi yapabilmemiz için en önemli kriter bütçenizdir. Bütçeniz ne kadar?
0

Bambulab modelleri telefondan baskı vs gibi özellikleriyle uygun olacaktır boyutuna göre a1 veya a1 mini alabilirsiniz 

0
HectorSalamanca

Haftada bir kaç baskıdan hangi TPU'yu alayıma kadar giden bir hobidir bu :)

Bence almışken ileriye dönük bir yazıcı tercihinde bulunmanızı öneririm.

Kullanmadım fakat hem renkli hem kapalı kasa olarak Creality K2 veya BambuLab P1S tercih edebilirsiniz. Bunların fiyatlar 30.000 TL civarlarında.

Daha uygun renkli derseniz Creality Hi Combo'yu tercih edebilirsiniz. 20.000 TL civarlarında 

Geniş tabla tek renk derseniz Creality Ender 3 V3 PLUS'ı düşünebilirsiniz.  Baskı hacmi 300 x 300 x 330 mm. Gayet yeterli bir tabla boyutu.  Bunun da fiyatı 20.000 TL civarlarında.

1
Remparts

Çok Renkli baskılar için A1 Combo çok kullanıcı dostudur benimde almayı düşündüğüm bir makine. ama alternatifini arıyorsanız Creality Hi combo ve AD5X de tercih edebilirsiniz . 

Tek rengli arıyorsanız ben bu işe yeni girdim makineden anlamam öğrenmek istiyorum derseniz bence en iyi başlangıç makinesi Creality ender 3 vs3 se. makine fiyatına göre iyi, parçaları anlaşılır,bakımı kolay ve arayüzü anlaşılır . + bu modelın üstüne 2-3 bin lira daha koyup KE modelını de tercıh edebilirsiniz.

İyi günler

0

@erolblt

10-15 K TL Bütçem var ama hızlı baskı alabileceğim, telefondan kontrol edebileceğim 3D Yazıcı bakıyorum.

0

@rotabaski

Bu markanın ürünlerini kullandın mı herhangi bir sorun yaşar mıyım?

0

@HectorSalamanca

teşekkürler, Albuquerque'nin reisi :) hepsine tek tek bakacağım. 

0

@Remparts

İnceleyeceğim, 3d yazıcı alırken çok acele etmek istemediğim için biraz araştırmaya devam edeceğim. 

yanıtın için teşekkürler. 

0
rotabaski kullanıcısına cevaben:
Bambulab modelleri telefondan baskı vs gibi özellikleriyle uygun olacaktır boyutuna göre a1 veya a1 mini alabilirsiniz
rotabaski:

Baskı aldığımızda çizgi çizgi çıkan pütürlü yapı olmasın istiyorum. Bir de renkli çıktıları alırken doğrudan bir üründe alabilir miyim? Örneğin bisiklete binmiş bir çocuk figürü basacağım 3-4 renk olacak bunun baskısında problem olur mu?

1
ArthurvMorgan
4Rohan kullanıcısına cevaben:
rotabaski:Bambulab modelleri telefondan baskı vs gibi özellikleriyle uygun olacaktır boyutuna göre a1 veya a1 mini alabilirsinizBaskı aldığımızda çizgi çizgi çıkan pütürlü yapı olmasın istiyorum. Bir ...
4Rohan:
rotabaski:Bambulab modelleri telefondan baskı vs gibi özellikleriyle uygun olacaktır boyutuna göre a1 veya a1 mini alabilirsinizBaskı aldığımızda çizgi çizgi çıkan pütürlü yapı olmasın istiyorum. Bir ...

10-15 bin bütçe ile sanırım Bambulab A1 mini combo alabilirsiniz. Metatektr'den baktığımda Havale ile 18.140,73 TL çıkıyor. Genel olarak mesajlarınızı inceledim. Hem telefondan baskı gönderebileyim, hem 3-4 renk basabileyim, hem pütürlülük olmasın ama 15 bin olsun dediğinizde elde fazla imkan kalmıyor gibi. Çünkü söylediğiniz özelliklerden çok renkli baskı kısmı kafadan 6-7 bin tl atıyor yukarı fiyatı. Eğer bütçeniz gerçekten kısıtlı ise ikinci el ürünlere yönelmeniz gerekiyor güvendiğiniz. Bildiğim kadarıyla biraz istediğiniz özellikleri açıklayayım.

Çok renkli baskı: Piyasada çok renkli baskı denilince 4 renkliler standart gibi bir şey. Diğer firmaları bilmiyorum fakat Bambulab firmasının AMS denilen eklentisi var. Örneğin Bambu Lab firmasının A1 ve A1 mini modelleri için AMS lite eklentisi var. A1 ile A1 mini arasında boyut farkı var. A1 ile 256 x256x256 mm baskı alabilirsiniz. A1 mini ile yalan olmasın 13 cm civarı tabla ve yükseklik. Her ikisinde de AMS denilen makara sistemi olunca A1 combo ya da A1 mini Combo deniliyor. Her ikisinde de İlk başta Sadece yazıcıyı alıp Daha sonra çok renkli baskı için AMS sistemini alabilirsiniz. Örnek için; (fiyatları metatektr frmasından baktım)

Bambu Lab A1mini tek renk : 11.132,01 TL + KDV

Bambu Lab A1mini combo:  15.584,82 TL + KDV

Pütürlenme, pürüzlülük, katman çizgisi detayı: Normalde hem figür basayım hem detay kaybı yaşamayayım hem de ucuz yazıcı olsun demek pek gerçekçi değil gibi. Figür denilince standart flamentli sistemler yerine reçine kullanılan SLA yazıcılar kullanılıyor. SLA yazıcı daha uğraştırıcı bir makine ve daha pahalı. Tek renk çıkan figür daha detaylı olur. Onlarda da çözünürlük olayı var 4k-8k gibi ama en basit sla'nın bile detaylı bastığı söylenir. Sonrasında profesyonel boyama yapıyorlar. Onun için de anladığım kadarıyla profsyonel boya ekipmanı gerekir. 10-15 bin bütçeyle olacak gibi değil sanırım. Yine de bunu araştırın bence. Belki kolay bi yolu vardır.

Eğer standart flamentli makine alacaksanız A1 mini combo iyidir bence. Ama basmak istediğiniz figürün boyutu da etkiler fiyatı. Yerinizde olsam internette nozul çapı ve katman yüksekliğine göre basılmış modelleri inceleyen videoları izlerim. Karar vermenize yardımcı olur. Standart nozullar 0.4 mm'dir. Daha fazla detay için 0.2 mm nozulu ek olarak satın almanız gerekir. Bir de katman yüksekliği var. Normalde Slicer denilen baskı ayarı programlarında 0.2 mm ayarlıdır. fakat daha aşağı çekerek daha pürüzsüz katman yükseklikleri elde edilebilir. Yinede çoğu kişi katman yüksekliğiyle pek oynamaz dayanım düşüyor diye. 

Ezcümle dediğim detaylardan dolayı karar verebilmek için internette sla yazıcıların ve flamentli yazıcıların detay videolarını izleyin bence karar vermek için. 

0