Thingiverse MyMiniFactory'ye Geçti — Siz Bu Şekilde Nasıl Karşılaşıyorsunuz?

Genel Tartışma
erolblt
Konuyu Açan
erolblt
Moderatör
🧠 Rehber
06.03.26 10:37
2 Yanıt
48 Görüntülenme
2 Beğeni

Büyük ihtimalle duymuşsunuzdur: MyMiniFactory, Thingiverse'i satın aldı.

Yıllardır ücretsiz STL indirdiğimiz, projelerimize ilham aldığımız platform artık MyMiniFactory çatısı altında. Konuyu detaylıca merak edenler için ekip olarak kapsamlı bir yazı hazırladık 👉 MyMiniFactory Thingiverse'i Satın Aldı: 3D Yazıcı Kullanıcıları İçin Bu Ne Anlama Geliyor?

Kısaca özetlemek gerekirse:

• Ücretsiz modeller ücretsiz kalmaya devam edecek
  • Platform teknik olarak iyileştirilecek
  • Yapay zekâ üretimi modeller ile insan tasarımları birbirinden ayrılacak (SoulCrafted)
  • Tasarımcılar için isteğe bağlı gelir seçenekleri gelebilir

Siz bu gelişmeyi nasıl karşıladınız? Thingiverse'i hâlâ aktif kullanıyor musunuz ?

Yanıtlar 2

HectorSalamanca

Merhaba,

2 sene öncesine kadar MakerWorld'e gerek kalmadan Thingiverse'te aradıklarımı bulabiliyordum. Ama bence Thingiverse son 1 senedir atıl durumdaydı. Hiç girmiyorum diyebiliriz. Tüm hazır modelleri MakerWorld'ten indiriyorum.

Model üreticileri Cults gibi sitelerden satış yapsa da belirli bir bakiyenin üstüne çıkmadığınız sürece paranızı alamıyorsunuz. 

MyMiniFactory özellikle SLA yazıcı kullanıcılarına daha çok hitap ediyor. Figürleri üst kalitede.

0
doruk

Thingiverse zamanının en popüler platformuydu ama yeni çağa ayak uyduramadı, site zaten uzun süredir çok yavaştı ve sürekli sorun yaşıyordu. Belki bu satın almayla birlikte tekrar canlanır ancak eski popülerliğini yakalaması bence çok zor olacak, çünkü artık MakerWorld gibi güçlü alternatifler var.

0