Merhaba,
RC veya diğer projelerinizde kullandığınız ve önerebileceğiniz fırçalı dc motor modelleri var mı?
Motorun hangi karaktersitiği onu kullanmanıza sebep oldu?
Örn. Rs550,Rs555, Rs775 vs.
Merhaba,
RC veya diğer projelerinizde kullandığınız ve önerebileceğiniz fırçalı dc motor modelleri var mı?
Motorun hangi karaktersitiği onu kullanmanıza sebep oldu?
Örn. Rs550,Rs555, Rs775 vs.
öbür konuda da bahsetmiştim 750'lik taktım e max'a diye.
Çok eskiden elektrikli rc araçlarda biz offroad hastasıydık. hatta onun da ötesinde tırmanıcı crawler aracım bike vardı ama o başka bir konu.
e maxx araçlarda standart 550'lik fırçalı motor geliyordu hala değişmediyse. offroad araçlarda e-revo gibi araçlarda brushless yani fırçasız da var ama bir offroad aracına tork lazım çamurda, yokuşta, kaya tırmaşında. torkun yolu da fırçalı motordan geçiyor doğal olarak.
ha 550 mi 750 mi daha iyi derseniz pratikte 550 için yapılmış dişliye 750 takınca dişliler eriyor çabuk. hatta oyunun ortasında kaç kere attı sayısını hatırlamıyorum. 750'lik motordaki güç de öyle bir şeydi ki 10 kg'lık araca ani yükte takla attırıyordum. Ezcümle yüksektork her zaman iyi olmuyor ya da minareyi çalan kılıfını hazırlar hesabı pinyonu, spuru ona göre dayanıklı hale getirmek gerekiyor. cnc'ciye gidip en dayanıklı materyal neyse ondan yaptıracaktım en son. o kadar kanser etmişti. 😂
Merhaba, @ArthurvMorgan
Motora hangi gerilimi uyguladığımıza bağlı. Birçok paremetre var aslında. Rs550'nin bile 11.1v 14.8v 18v 21v modelleri var.
Kabaca 550 için şunu söyleyebilirim. Elimdeki model 14.8v'luk olanı.(Nominal akımı 1.05 amper) Yükü sürmek için elinden gelenin fazlasını yapıyor. 2s'te 8-10 amperleri gördüm. Fakat amper değil, gerilim düşümü BMS'i kapacak duruma getirdi. Hatta bu sebeple BMS'siz kullandım.
Rs775 (nominal akımı 300 mA) ise çok daha düşük devirde (12V'ta 3000rpm'de) çalışıyor. Rs550'nin yaptığı işi daha yüksek gerilimde yapıyor.
RC tekne denemelerimde yaklaşık aynı itki kuvvetini Rs550'de 2s'te alırken, Rs775'te 5s'te alabiliyorum. Ama 775 bunu daha az güç harcayarak yapabiliyor. Ancak motor ağırlığı 550'nin yaklaşık 1.6 katı. Hacim olarak da 550'den büyük.
@HectorSalamanca Teknik konularına çok haiz değilim sizin kadar. Yerinizde olsam optimizasyonu en kuvvetli ile en zayıf olanı arasında seçerdim. Çok kuvvetli olunca da şarjı çabuk bitirebiliyor, aşırı ısınabiliyor ya da ömrü azaltabiliyor.