Elegoo Neptune 4 Pro kullanıyorum tablam temiz saç spreyide kullanıyorum ve tablam pei tabla ama tablaya yapışmıyor yapışıyor da baskı sırasında çıkıyor yatak ısısı 70 derece yapıyo mesela tabla kazıma aletinde 3. katmana geliyo ve tabladan çıkıyor layer height im 0.2 sadece kazıcakta değil her baskıda yapıyo birtürlü anlamadım sorunu
baskı tabladan çıkıyor
Yanıtlar 4
İlk katman yüksekliğini 0.2 den düşük değil yüksek yapmak baskının tablaya tutunmasını kolaylaştırır. 0.2 layer height için first layer 0.25 idealdir.
PEI tablada ciddi bir deformasyon yoksa bir de saç spreyi kullanmadan denemenizi tavsiye ederim.
Tablayı baskıdan önce deterjanlı su ile temizlemeyi deneyin ve temizledikten sonra baskı yüzeyine ellerinizle dokunmayın.
Z offseti 0.05 düşürmeyi de deneyebilirsiniz. Bu nozzle ile tabla arasındaki mesafeyi kısaltacağından ilk katmanın tablaya biraz daha baskı ile yazdırılmasını sağlayıp yapışmayı arttıracaktır.
Arkadaşlar iyi güzel hoş da her zaman tabla temizliği yetmiyor. 1 gün boyunca ABS'nin tablaya yapışma sorunuyla uğraştım. Z ofsette bir sorun yok. Tablaya yapışamıyor. Kaliteli yapıştırıcı kullanmamız lazım.