3D Printer
Konuyu Açan
nixeonx
🥉 İlk Adım
05.02.2026 15:29
4 Yanıt
122 Görüntülenme

Elegoo Neptune 4 Pro kullanıyorum tablam temiz saç spreyide kullanıyorum ve tablam pei tabla ama tablaya yapışmıyor yapışıyor da baskı sırasında çıkıyor yatak ısısı 70 derece yapıyo mesela tabla kazıma aletinde 3. katmana geliyo ve tabladan çıkıyor layer height im 0.2 sadece kazıcakta değil her baskıda yapıyo birtürlü anlamadım sorunu 

Ekli Dosyalar
görsel_2026-02-05_152502022.png
görsel_2026-02-05_152502022.png
254 KB

Yanıtlar 4

@nixeonx ilk katman yüksekliğini 0,15 yapın tablaya tutunmasını sağlayacaktır.
0
cad_chief

İlk katman yüksekliğini 0.2 den düşük değil yüksek yapmak baskının tablaya tutunmasını kolaylaştırır. 0.2 layer height için first layer 0.25 idealdir.

PEI tablada ciddi bir deformasyon yoksa bir de saç spreyi kullanmadan denemenizi tavsiye ederim.

Tablayı baskıdan önce deterjanlı su ile temizlemeyi deneyin ve temizledikten sonra baskı yüzeyine ellerinizle dokunmayın.

Z offseti 0.05 düşürmeyi de deneyebilirsiniz. Bu nozzle ile tabla arasındaki mesafeyi kısaltacağından ilk katmanın tablaya biraz daha baskı ile yazdırılmasını sağlayıp yapışmayı arttıracaktır.

0
Öncelikle merhaba,tablanı sabunlu suyla güzel yıkadıktan sonra güzel suyla durula ama bu sürede sakın pecete vb şeyle tablayı silmeyin kendi kurusun sorna fazla mıncıklamadan tabla ayarı(kalinrasyon vb şeyler) tekrar kontrol edilebilir bu tablayla olan kısmıydındaha sonra filamentin bayatmı degil mi diye düşünmen lazım eger bayatsa kurutma işlemine tâbi tutabilirsin bu durmuda hallettikten sonra filamentin önerdigi nozzle,tabla ayarlarını dilimleme programında ayarladıgın sürece sorunsuz baskı alıcağını düşünüyorum.bu arada bambu studio kullanmanı tavsiye ederim iyi baskılar.
0
HectorSalamanca

Arkadaşlar iyi güzel hoş da her zaman tabla temizliği yetmiyor. 1 gün boyunca ABS'nin tablaya yapışma sorunuyla uğraştım. Z ofsette bir sorun yok. Tablaya yapışamıyor. Kaliteli yapıştırıcı kullanmamız lazım. 

0