Bambulab A1 combo mu Bambulab p2s mi

3D Printer
ArthurvMorgan
Konuyu Açan
ArthurvMorgan
⚙️ Aktif Üye
25.01.2026 22:27
3 Yanıt
105 Görüntülenme

Ben normalde Metatektr'den bambulab a1 combo önsipariş vermiştim. Malum geç geliyor. Fakat benim oda çok iyi ısınan bir oda değil. Su basınçlı geliyor komviyş bozuyor diye regülatör taktırdım. O da uzak odalarda ısınmıyor falan. Artı olarak bazen bizim sorunlu çatı akma falan yapıp rutubet yapabiliyor. Anladığım kadarıyla bu a1açık kasa olduğu için bana epey sorun çıkartacak pla bile basmaya kalksam. 

Ben de P2s kapalı modele geçmeyi düşündüm. Böyle yaparsam abs, asa da basabiliyorum. bu da iyi. Sadece ams modül alamıyorum tek flament olur olursa. Yaklaşık 9000 tl gibi bir ek yükseltme ile A1combo'dan p2s tek flament'e geçebiliyorum. 

Fakat p2s, a1 kadar başarılı bir yazıcı mı ondan emin değilim. Çünkü anladığım kadarıyla tabla kordinat sistemi falan farklı. Eğer benim gibş acemiyi uğraştırır diyorsanız a1 alıp başka seçenekleri değerlendireceğim. Yapmaya çalıştığım şey, hazır yazıcı gelmemişken uygun seçeneği bulmaya çalışıyorum ama p2s sıkıntılı mı, beni götürür mü bilmiyorum. 

Yanıtlar 3

yldrm3dcraft

P2S oldukça gelişmiş bir yazıcı fakat ams sistemsiz renkli çıktı alır iken uğraştırabilir seri üretim ile uğraşıyorsan a1 combodan devam edebilirsin bence

0
erolblt

Eğer değiştirme şansın varsa, bence P2S’e geçmek daha mantıklı.

ASA ve ABS basacaksan zaten kapalı kasa şart. A1 ile bu filamentleri stabil basmak zor, P2S bu konuda çok daha rahat basabilirsiniz.

Filamentler için de mutlaka bir saklama çözümü yap derim. Vakumlu poşet + silika jel en kolayı. Ya da hava almayacak kaplarla bir kutu yaparsan filamentler kolay kolay bozulmaz.

Bambu’nun yazıcıları genel olarak tak-çalıştır mantığında.

Alternatif olarak P1S Combo kapalı kasa da düşünebilirsin. Fiyat olarak P2S’e göre daha uygun ve çok renkli baskı almak içinde P1S bence daha mantıklı olur.

0
ArthurvMorgan

@erolblt bu nem olayı sağlıksız bir şey zaten. 2 senedir başımın belası oldu kış zamanları. Söylediğiniz silika jel ve saklama koşullarını ben de araştırdım. Söylediklerinize ek olarak peltier ile nem alma makinesi yapma diye bir şey var. Onu zaten bu gidişle kendi sağlığım için yapmak zorunda kalacağım. 

Hakikaten ben niye p1s combo alternatifine bakmadım? P1s deyince eski olarak gördüm sanırım otomatik. farklarına bakacağım. 

@yldrm3dcraft seri üretim yapacağımı sanmıyorum. Benim olsyım bir şeyler çizip gerçekte nasıl durduğu ile ilgili en en en özünde. Sonradan pahalıya mal olacak olsa da ams'yi daha sonra alma şansım da olduğu için almışken p2s alayım dedim. Benim endişem a1 uğraştırmıyordur da p2s çok uğraştırıyor olabilir diye çekiniyordum. sanırım öyle bir şey yok. 

0