Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım Bambu Lab A1 Combo makinem ile önerileriniz ve tavsiyeleriniz nedir?
Yeni başlangıç
Yanıtlar 26
Senin makinen ne durumda kargoda mı haber var mı @yldrm3dcraft
@yldrm3dcraft senin yazıcının son durum ne verildi mi kargoya falan
@ys_atolye3d Ben de 1-10 martı bekliyorum. Bunun sonunda tosuncuğun mavi yumurtaya dönmezsek iyi. 😂
Sanırım gerilerde kendim nasıl tasarım yapıp çizebilitim demişsiniz. thinker cad kullanan var. fusion360 var. En kapsamlı olan blender fakat öğrenme eğrisi biraz düşüktür. Yine de siz sıfırdan başlayacağınız için kolay gelebilir. Benim alışkanlıklarım başka olduğu için bana zor gelmişti. Fusion360 güzeldir onu kullanabilirsiniz. Freecad gibi ücretsiz açık kaynak makine parçası çizimi programları da var ama öğrenme eşiği görece düşük. mesh.ai gibi sitelerde de yapay zekaya metinden, text'den modelleme yaptırabilirsiniz.
Fakat yazıcınız geldiğinde ilk tavsiye edilen makerworld gibi sitelerde test baskılarını almak, ayarlarını anlamak, spatula, atık flament çekmecesi gibi aparatları üretmek olsun deniliyor. ben öyle yapacağım. Hazır ve kendini kanıtlamış modellerde iyice ısındıktan sonra kendi ürünlerinize geçersiniz. Çünkü atıyorum mesh. ai'a bir model ürettirdiğinizde bir sıkıntı olunca modelden mi, sizden mi, yazıcı ayarından mı anlayamayacaksınız. Bu da size zaman ve para olarak döner.
Makerworld sitesinde stl denilen ham model dosyalarının yanında .3mf diye hazır yazıcı ayarlarının da yapıldığı dosyalar var. Hatta adamlar a1 0.4 nozul için ayrı dosya yapmış, 0.2 nozul için ayrı dosya yapmış ve sonuçlarını resim olarak eklemiş oluyorlar.
Siz yazıcı gelene kadar ne yapabilirsiniz? Ben bambu studio'yu indirip epey kurcaladım. Flament kalibrasyonu, ütü ayarları, destek ayarları gibi envai çeşit ayar göreceksiniz. Youtube'da bambu slicer eğitim videoları diye aratıp 1-2 saat eğitim videosu izlerseniz kabaca %30-40'ına hakim olursunuz. Çünkü dolgu oranından, ütü ayarına, dolgu deseninden boyama, parçayı ikiye bölme, malzeme ekleme çıkarma, zemine sabitleme, destek atma gibi bazı seçenekler var ve basit görünse de önemli ayarlar. Örneğin bambustudio'nun kendi içinde a1 için hazırlanmış pla bir modele tıklayıp yazıcı ayarlarını inceleyerek kim ne yapmış biraz fikir edinmek mümkün. Yazıcınız geldiğinde ne yapacağınıza dair epey bir fikriniz olur. Hayırlı olsun şimdiden bu arada.
ys_atolye3d:
sonunda çok şükür 2 gün önce verildi bugünde yarında elimde :)))