Filament
HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
Moderatör
🧠 Rehber
17.01.26 22:37
15 Yanıt
597 Görüntülenme
4 Beğeni

Merhaba, 

Forum katılımcılarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Bunu avantaja çevirebileceğimiz bir öneriyle sizlerin görüşlerini almak istiyorum.

Fikrim, topluluğun sayısal gücünü kullanarak filament üreticilerinden uygun fiyata filament siparişi verebileceğimiz yönünde.

Forumda an itibariyle 411 kullanıcı var ve kişi başı ortalama 2 kg filament siparişiyle 800 kg gibi rakamlara ulaşabiliriz. 

Bu konunun duyulmasıyla forumda kişi sayısı artar ve dolayısıyla forumda da filament fiyatları düşer.

Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Böyle bir uygulama olsa katılmayı düşünür müsünüz?

Yorumlarda buluşalım.

Yanıtlar 33

Sayfa 2 / 3
B

Bende aldığım zaman en az 15 ,20 kg alıyorum mikrozey var 350 tl oluyor ama kalite konusunda kötü malesef makinama zarar vermekten başka birşey yapmıyor sürekli kırılıyor tıkanıyor yeni paket bile olsa . toplu alırken bilinen marka herzaman daha iyidir :) denemediğim bazı filamentler var almaya hep çekindim keske deneme gönderseler :)

0
yldrm3dcraft

her firmadan numune alıpta kalitelerine göre firma seçimi yapıp anlaşma sağlayabiliriz benim fikrimce f/p olarak şuan porima önde üretim bantlarının videosunu izlediğimde tam profosyonel üretimleri var

0
T

bende katılırım diğer bi başlıkta anahtarlık için parça tedariği meseleleri de konuşulmuş bu fikirleri duyup da katılım sağlamayacak yoktur heralde donanımhaber başlığından siteye erişen biri olarak o başlıklardan da ek bir çaba görsek fena sayılmaz üye sayımız artar ürün tedariklerinden onlar da haberdar olurlar ise sıcak bakacaklarından eminim @HectorSalamanca 

0
O

Numune alımı alıp deneme yapıldıktan sonra alım yapılması bana da mantıklı geldi. Fiyat ve kalite önemli, kaliteli filamenti uygun fiyata alabilirsek neden olmasın. Daha önce kç iş tecrübelerime dayanarak alışveriş için bir önerim olacak. Porima bize özel fiyatlı bir katalog oluştursun ve biz buna kendi kullanıcılarımız ile girelim. Web site üzerinden bayiilik tarzı bir alış veriş ile bize özel fiyatlar ile alış veriş yapalım. Böyle hem o sabit müşteriler kazanır hemde biz indirim kazanmış oluruz. Fakat porima'nın stok sorununu çözmesi gerekiyor. Geçen ay 10 kiloyu geçik filament aldım ve maalesef sadece siyah beyazlar porima idi. Geri kalanları hep başka markadan tedarik etmek zorunda kaldım.

0
yldrm3dcraft

@Onebicimisim genelde sabahın ilk saatleri kontrol et renkleri ben öyle yaptım gün içinde bulamadığım renkleri 1er adet sipariş verdim 10 dakika sonra baktığımda stok bitmişti bence herkes tercih ettiğinden üretildiği gibi bitiyor stokları anlaşmaya varır isek zaten ön sipariş olarak geçersek renkleri vs ona göre üretim planıda yaparlar

0
3dbaskimodeller

Mantıklı.

Bende katılırım. İlk etapta bilindik sürpriz çıkarmayacak bir marka olsa iyi olur. Ama bubseferde 300 li fiyatlar zor olur gibi. 

0
A

@HectorSalamanca merhabalar toplu filament alınıyor mu bende katılmak isterim 

0
3dprinter.58

Numune verirlerse 2 kg falan kaliteye göre olur

0
3dbaskimodeller

toplu filament işleri ne durumda eğer alım olursa bende katılmak isterim.

0
M

ben henüz yeniyim. Daha hangi filamenti ne amaçlı kullanacağıma karar vermedim. Ancak bende imkan dahilinde PLA,ABS veya ASA gibi filamentlerden en azından 1er veya duruma göre 2'şer KG sipariş vermek isterim.

Ancak, özellikle kredi kartına taksit ve anlaşma olması ve kaliteli filament olması çok daha iyi olur.

0
S
Runin kullanıcısına cevaben:
Bi yer buldum arkadaş önerisi ile 0.02 tolerans veriyor 100 kg için 450 tl fiyat veriyor ama artarsa kg yardımcı oluruz yine dedi bana kaç kg oldugunu ve hangi renkler oldugunu tam söylerseniz yardımc...

Toplu şekilde alalım ben 20 kilo alırım

0
S

Filenta kullanıyorum çok memnunum ama onlarda 420 ye çıkardılar fiyatı her ay 50 kilo alıyordum toplu olarak görme.görüşüp fiyatı aşağıya çekebilirmiyiz 

0
Buraxel
Porima olursa alabilirim 👍🏻
0
B

Birleşip filament almak güzel fikir. 

Ancak gördüğüm kadarıyla

hangi firma, fiyat ne olacak (faturalı)- kargo dahil mi?( istekli olanrın farklı şehirlerde olduğunu var sayarak, hangi filament çeşidi (pla,abs,asa vb). , hangi renk vs.

Benim aklıma gelen ilk çözüm yolu;

Yukarıda belirttiğim ve unuttuğum detayları içeren istek formu oluşturmak ve firmalardan o şekilde teklif almak.

Not: en önemlisi işin için de para , ticaret olduğu için firma ve istekliler arasında ödemeler ve teslimatlar nasıl olacak .

Şeffaf ve güvenilir bir şekilde yapılması kanımca önemli bir konu.

Tüm arkadaşların değerli katkılarını sunmaları çok iyi olur

0
HectorSalamanca

27 Şubat'ta bir kaç firmanın instagram adreslerine mesaj yoluyla sordum. 

Porima 200-1000kg alımda %12 indirim 

İstanbul Filament 150-200 kg arasında 432 TL/kg

Elas geri dönüş yapmadı.

Nazmi Gülban Geri dönüş yapmadı.

RobitShop Filenta için mart ayında söyleyebileceğini söyledi.

Filenta da fiyatını mart ayında söyleyebileceğini belirtti.

Bu koşullarda Filenta'nın teklifi ile İstanbul Filament'in teklifi değerlendirilebilir.  @erolblt 

0