Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
Genel Tartışma
O
Konuyu Açan
Oguzatis77
🥉 İlk Adım
24.03.26 10:12
5 Yanıt
55 Görüntülenme
1 Beğeni

Merhaba arkadaşlar öncelikle herkese kolay gelsin. Bilgisayardan az çok anlıyorum bilgisayar mezunuyum. Şuan orta klasman bir bilgisayarım var. Yazıcı alıp baskı yapmayı düşünüyorum  keyfi düşünüyorum ilk etapta para kazanmak gibi niyetim yok. Kendimi geliştirmek ve eğlenmek istiyorum.  Bana önerebileceğiniz kullanımı kolay pratik ve güzel bir yazıcı ne olabilir  fiyat performansı göz önünde bulundurarak . Teşekkür ederim iyi çalışmalar .

Yanıtlar 5

doruk

Merhaba, aramıza hoş geldiniz!

Başlangıç için genellikle Bambu Lab A1 tercih ediliyor. Kullanım kolaylığı ve popülerliği sayesinde en çok önerilen modellerden biri. Combo versiyonu genellikle 20–25 bin TL aralığında bulunuyor.

Alternatif olarak Creality Hi Combo modelini de değerlendirebilirsiniz. Fiyatı yaklaşık 20 bin TL civarında ve özellik açısından A1’e oldukça yakın.

Her iki model de kullanım kolaylığıyla yeni başlayanlar için oldukça uygun. Ayrıca çoklu baskı imkânı sunmaları büyük bir avantaj. Bu nedenle birçok kullanıcı Bambu Lab A1 modelini ticari amaçla ve seri üretimde de tercih ediyor.

Kısacası, başlangıç için bu iki modeli rahatlıkla önerebilirim.

0
Jakobiyan

Bende bilgisayar mezunuyum ve çok araştırdım. sorun az olsun hızlı öğreneyim dersen bambu al, p1s veya a1 gibi, comboları da renkli çıktı almak istersen. Ama ben şimdi creality hi combo aldım. Oda gayet başarılı ama yazılım olarak biraz geride. Kullanım olarak a1 ile aynı galiba. Sadece fiyat biraz düşük. Ben 19k ya aldım ama 21 22 ye bulabilirsin.

0
O

Bilgisayar güçlü olması çizimler de va çok önemlimi

0
yldrm3dcraft
Oguzatis77 kullanıcısına cevaben:
Bilgisayar güçlü olması çizimler de va çok önemlimi

Bende yüksek segment sayılır bilgisayar var birden fazla programı aynı anda açarsan kasmalar yaşayabilirsin mesela bende arka planda bir iki çizim programınaynı anda açık iken veyahut dilimleme yaparken bilgisayarım bir anda kalkışa hazırlanan uçak gibi fan sesi çıkarıyor kullanacağım çizim programlarının sistem gereksinimleri ile nilgisayarında sistemi karşılaştır

0
ArthurvMorgan

20 bin civarı için A1 combo, 30 bin civarı bütçe için p1s combo, 40 bin civarı için eğer çok renkli baskı alacaksan snapmaker u1 revaçta. çok az atık üretiyor. 

a1 ile abs, asa gibi güneş ışığına ya da darbeye dayanıklı flament kullanamazsın. açık kasadır. pla, petg, tpu basarsın. 

p1s ile yukarda basamazsın dediğim flamentleri de basarsın. Kapalı kasadır. Ayrıca a1'de tabla ileri geri hareket eder, p1s'de tabla yukarı aşağı hareket eder. Bu sistem daha kalitelidir. 

p2s'te ekran daha iyidir. abs, asa ve birçok değişik ısıya, baskıya, güneş ışığına dayanan baskı alabilirsin. kapalı kasadır. Tabla sistemi p1s gibidir. Ayrıca gelişmiş yapay zeka ve sensör ayarları vardır. örneğin spagetti olup bozulan baskıyı kendi tespit edip baskıyı durdurabilir. 

snapmaker u1 daha geçen ay çıktı. çok renkli baskılar alacaksan idealdir. Etrafı kapalı ama üstü açıktır. Bu yüzden ikea'dan kova alıp takıyorlar. dış mekan flamentleri basabiliyor mu bilmiyorum. inceleyin. Çok renkli baskı almayı düşünüyorsanız 1 ay daha bekleyip öyle bu ürünü almayı bir seçenek olarak düşünebilirsiniz. Şu an herkes harıl harıl test ediyor. 

Bambulab'ın a1, p1s, p2s yazıcılarındaki combo eki 4 flamente kadar makaranın takılabildiği ams sisteminin adıdır. örneğin bir figür basmak istediğinde gözü siyah, etrafı beyaz, gövde sarı gibi bir şey yapmak istediğinde ams sistemine ihtiyacın vardır. Genellikle ürünle beraber satılır ama bütçen sınırdaysa şimdi yazıcıyı alıp nir sonraki aylarda da ams sistemini almak da bir seçenek. Fakat sonradan alınca daha pahalıya geldiği söyleniyor. 

Bir de combo denilen bu ams sistemi iki çeşit. a1 yanında gelenler ams lite. Emin değilim fakat p1s ve p2s'de ams 2 denilen kapalı bir kutu olarak geliyor ams. Ayrıca bu ams2 diye geçenlerin flament kurutma özelliği var. Hatta yrni güncelleme geldi diyorlardı. Baskı sırasında da kurutmayı açabiliyorsun diye. 

Neden flament kurutmaya ihtiyaç duyarız. flamentler paketinden açıldıktan sonra ortamın nemini çeker. Bu da ipliklenen ya da bozulan baskılara sebepler olur. kimi 2 haftada bozuk hale gelir kimi 10 ay sonra. petg gibi bazı flamentler de neme aşırı hassas oluyor. Saklamak in silika jel kullanan da var, kullanmadan önce fırına atan da var. 

Yani özetle biraz ne kadar ekmek o kadar köfte durumu. Bambu lab için yazıcı dünyasının apple'ı derler. Telefondan bile model seçip baskıya gönderebilirsin. Diğer firmalarda durum ne bilmiyorum. 

Kendi deneyimim olarak bambulab a1 combo var bende. Gayet memnunum hiç üzmüyor. Bir hata olduysa da benden kaynaklı oluyor. Örneğin dikine uzun ve kısa bir parça basacaksan etek denilen bir şey eklenip zemine tutunması sağlanır modelin ki yukarı uzadıkça  denge bozulmasın. Gidip etek eklemeyi unutmuşumdur. Ama şimdiki aklım olsa p1s combosuz yani amsli olmayan bile alırdım bin, iki bin daha ekleyip. Çünkü mühendislik flamentleri dediğimiz flamentler aslında benim için avantajmış. Ama sizin böyle bir şeye ihtiyacınız yoksa tercih etmeyebilirsiniz. 

0