Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
Genel Tartışma
doruk
Konuyu Açan
doruk
🔧 Teknisyen
04.05.26 10:46
2 Yanıt
50 Görüntülenme
2 Beğeni

Hafta sonu karşıma çıktı, biraz karşılaştırma yaptım ve alacak arkadaşlara belki bir fikir vermiş olurum diye yazmak istedim.

Son zamanlarda forumlarda ve gruplarda "P2S mi alsam X2D mi?" sorusunu çok görmeye başladım. Bence artık bu sorunun cevabı çok net: P2S almanın pek bir anlamı kalmadı. Bambu Lab X2D ile aynı fiyat bandında çok daha fazlasını sunuyor.

En başta çift nozul sistemi geliyor. Bu tek başına oyun değiştirici bir özellik. Destek materyali kullanımı, temiz yüzey kalitesi, purge atığının azalması, bunları tek nozullu bir makinede elde etmeniz mümkün değil. Üstüne 65°C aktif ısıtmalı hazne, toolhead kamera, 3 aşamalı HEPA filtre ve AMS 2 Pro dahil geliyor. P2S'te bunların hiçbiri yok.

H2D konusunda da bir şeyler söylemek istiyorum. Bence H2D de artık çok gereksiz pahalı. X2D ile büyük ölçüde aynı özelliklere sahip, lazer modülü veya büyük baskı hacmine gerçekten ihtiyacınız yoksa H2D için o parayı vermenin mantığı kalmadı. 😄

Biz firmaya 1 ay önce H2D aldık, X2D çıkınca bizim açımızdan hiç iyi olmadı açıkçası. 😄 Ama olan oldu, en azından alacak arkadaşlar bu karşılaştırmayı görsün ve doğru kararı versin.

Kesinlikle X2D diyorum. Farklı fikri veya deneyimi olan varsa yazsın, alacak arkadaşlar için güzel bir tartışma olur.

Yanıtlar 2

E

Şuan ki fiyatlama ile X2D ile P2S arasında bütçeniz varsa X2D almak daha mantıklı. Geçen ay başında bende P2S almaya niyetlenirken pat diye bu makine çıktı ve çıktığı gün ön sipariş verdim şuan için bekliyorum. Dünya genelinde en çok konuşulan konu ise cihaz hiç sızdırılmadan çıkarılmış olması ve yakın zamanda P2S alanların isyanı ile dolu. Çünkü onlarda ki fark 100 dolar kadar. Benim düşüncem sene sonuna doğru P2S serisinde 100 dolar civarında indirim olacağı bu şekilde satması pek mümkün değil. Aynı şekilde P1S in de üretimden kaldırılacağı dedikodular arasında.

X2D ile H2D konusuna gelirsek kıyas yapılacak makineler değiller. X2D nin yardımcı nozulu H2D nin ikinci nozulunun yanına bile yaklaşamaz baskı kalitesi arasında dağlar kadar fark var. Bunun yanında baskı hacmi de cabası. X2D daha çok orta üst segment bir cihaz gibi oldu. Dediğiniz gibi çok cüzi bir farkla bir çok özelliği satın alabiliyorsunuz.

Reddit üzerinde okuduğum dedikodulara göre sene sonuna doğru da X2C modelini bekliyorlar bu cihazda H2C nin küçük bir versiyonu gibi olacak deniyor. Aynı şekilde birde A2 modeli söylentisi var. Bekleyip göreceğiz.

1
Onur

Fiyat farkına bakınca zaten karar kendiliğinden netleşiyor, P2S'e göre bu kadar fazla özellik için bu fark çok mantıklı.

Özellikle çift nozul ve aktif ısıtmalı hazne belirleyici benim için. ABS ve mühendislik filamentleri basacaklar için X2D çok daha doğru bir seçim. P2S ile de basılabilir ama 65°C aktif hazne olmadan büyük parçalarda büzülme kaçınılmaz oluyor.

AMS 2 Pro'nun dahil gelmesi de cabası, P2S'e ayrıca alacak olsaydınız zaten fiyat farkı kapanıyordu. X2D Combo şu an piyasadaki en iyi fiyat/performans seçeneği bence.

0