Hafta sonu karşıma çıktı, biraz karşılaştırma yaptım ve alacak arkadaşlara belki bir fikir vermiş olurum diye yazmak istedim.
Son zamanlarda forumlarda ve gruplarda "P2S mi alsam X2D mi?" sorusunu çok görmeye başladım. Bence artık bu sorunun cevabı çok net: P2S almanın pek bir anlamı kalmadı. Bambu Lab X2D ile aynı fiyat bandında çok daha fazlasını sunuyor.
En başta çift nozul sistemi geliyor. Bu tek başına oyun değiştirici bir özellik. Destek materyali kullanımı, temiz yüzey kalitesi, purge atığının azalması, bunları tek nozullu bir makinede elde etmeniz mümkün değil. Üstüne 65°C aktif ısıtmalı hazne, toolhead kamera, 3 aşamalı HEPA filtre ve AMS 2 Pro dahil geliyor. P2S'te bunların hiçbiri yok.
H2D konusunda da bir şeyler söylemek istiyorum. Bence H2D de artık çok gereksiz pahalı. X2D ile büyük ölçüde aynı özelliklere sahip, lazer modülü veya büyük baskı hacmine gerçekten ihtiyacınız yoksa H2D için o parayı vermenin mantığı kalmadı. 😄
Biz firmaya 1 ay önce H2D aldık, X2D çıkınca bizim açımızdan hiç iyi olmadı açıkçası. 😄 Ama olan oldu, en azından alacak arkadaşlar bu karşılaştırmayı görsün ve doğru kararı versin.
Kesinlikle X2D diyorum. Farklı fikri veya deneyimi olan varsa yazsın, alacak arkadaşlar için güzel bir tartışma olur.