Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet
Genel Tartışma
M
Konuyu Açan
Mlhtts
🥉 İlk Adım
01.05.26 08:50
8 Yanıt
50 Görüntülenme
1 Beğeni

Şimdi bu maliyetleri ya da Stok takibi yapabilmek için grama göre hesap yapmak ve ya adat göre hesaplama yapmak için ne uygululama kullanmalıyım 

Yanıtlar 8

Kadir3D

Maliyetleri hesaplamak için hemen sayfanın en üst kısmında 3d pazar yanında maliyet hesaplama bulunmaktadır :)

Stok takibi için ise excelden basitce tablo olusturabilirsin.

Yada defter360 var ben onu kullanıyorum ön muhasebe ve stok takibi için ücretsiz...

0
M

Böyle nasıl desem her seyi tek yerden yönetmek istiyorum ordan oraya atlamak zor oluyor zamanla o yüzden her seyi tek yerde toplamak istiyorum böyle bir uygulama duyan oldu mu

0
erolblt
Mlhtts kullanıcısına cevaben:
Böyle nasıl desem her seyi tek yerden yönetmek istiyorum ordan oraya atlamak zor oluyor zamanla o yüzden her seyi tek yerde toplamak istiyorum böyle bir uygulama duyan oldu mu
Tam olarak neler olmalı hocam? İhtiyaçlarınız nelerdir? Ona göre belki platform içinde de buna uygun bir alan geliştirebiliriz.
0
ArthurvMorgan

Dilimleyicide basılan modelin kaç gram olduğu yazıyor.  kg birim fiyatını flament ön ayarlarında yaparak gramı öğrendiğiniz yerde flament maliyeti de yazıyor. Dilerseniz sitemizde elktrik maliyetleri dahil hesaplama aracı da var detaylı. 

Fakat siz anladığım kadarıyla genel bir stok takip, maliyet, gerekirse analiz, kar zarar hesapları hatta hangi müşteriye ne gönderilmiş, ne kadardan gönderilmiş gibi özelleştirilmiş bir program arıyorsunuz. Bunu dilerseniz excel'de yapabilirsiniz kolay bir şekilde. Fakat windows ya da ios'da bunun için özelleştrilmiş bir 3d yazıcı programı yok bildiğim kadarıyla. 

En iyi ihtimalle bazen ücretsiz stok takip programları bulunabiliyor internette araştırıp. Kendiniz yapmak isterseniz de bunun en kolay yolu c# ile programlama yapmak. Bu tür her şeyi tek bir yerden yöneteyim denilen programların adı ERP ve CRM olarak geçiyor. Bu tür ERP programlarının hazırları da ciddi şirket maliyetidir. Fakat C# ile eviniz için yazmak çok kolaydır. İnternette c# eğitimlerinde bol bol erp program yaptırırlar. Sebebi ise c# içinde arayüzün içine ister buton koyun ister slider koyun hepsinin araçları var. Gelişmiş modern arayüz koymak istiyorum, dashboardlar vb. araçlar da olsun isterseniz Devexpress modülünü yükleyebilirsiniz. En son setup olarak paketleyip çıktı alabilirsiniz.

Genel mantık şöyle. Sizin verileriniz SQL lite ya da SQL'in büyüğü olan SQL server mı neydi onda saklanacak. Burada önce bir veritabanı açıyorsunuz. Sonra bu veritabanına tablolar ekliyorsunuz. Örneğin flament stok tablosu, basılan ürün tablosu vb. Excelden farkı burada ortaya çıkıyor işte. Çünkü bu noktada ilişkilendirme diye bir şey yapıyorsunuz. Tabloların belli satırları başka tablonun başka satırıyla ilişkilendirilir. Örneğin müşteriniz için bir satış açtınız. O satışın sipariş no'suna eklediğiniz ürünler artık veritabanında başka bir sipariş nosu altında görülmez c# arayüzünde. Örneğin müşteri 6 kalem mal sipariş etti. c# arayüzünde yazılımınızı yaparsınız. Müşterinin adı soyadına ya da müşteri nosunu girdiğinizde daha önceki siparişlerini filtrelettirebilirsiniz veya sipariş noyu girerek aynı müşterinin farklı siparişleri hakkında detayları görebilirsiniz. Mesela fatura adresi başka sevk adresi başka olabilir veya o siparişe özel rengi bu sefer farklı istemiştir açıklama kısmında yazar. Bütün bunlar veritabanı olan Sql'e sorgu atarak oluşur. SQL veritabanı mantığını anlatabildiğimi umuyorum.

C# tarafında ise bir web sayfası tasarlar gibi (web sayfasından daha kolay) sayfalarınızın (pencere) arayüzlerini tasarlarsınız. Örneğin program açılınca bana genel bir durum gösterir. Açılmış siparişler, durumları, en çok kullanılan flamentlerin stok durumları, bitmeye yaklaşan flamentlerin alarmları vb. Sonra sekmelerinizi koyabilirsiniz. Örneğin sekmelerimiz şu sırayla olabilir. Dosya, düzenle, flament, Stok, Siparişler, Alacaklar, Borçlar gibi. Her sekmenin altında örneğin flament sekmesinde yeni flament stoğa girme, Flament profili oluşturma (arşiv için) gibi sekme altları olur. Oradan da ilgili sayfalara yani pencerelere yönelir. Örneğin siz bir sipariş girdiğinizde otomatik olarak flamentlerden düşer veritabanında. 

Tabi daha çok şey yapılabilir. Hatta en, son Bambulab'in yazılımından bilgi çekebilir miyiz gibi bir şey araştırmıştım. Karışık da olsa yapılıyor fakat sizi internetten koparıp yerel ağda bırakıyor. Bu geliştirici modu ileri seviye ben de fazla anlamam ama haberleştirme yaparak yazacağınız program ile Bambulab Studio'yu entegre etmek mümkün teorik olarak. 

Nasıl yapılır peki? Madem bir dünya yazdım onu da anlatayım. Öncelikle visual studio programını internetten bulup yükleyip ayarlıyoruz. Visual Studio bir ide'dir. Yani onunla pytthon da yazarsınız c de, c# da bu yüzden kurulum sırasındaa basit birkaç ayar ile C# seçip .net framework kullanacağız deyip ortamı hazırlıyoruz. Ortam kurulduktan sonra artık programlama yapmaya hazırsınız. O saatten sonra otomatik çalışan windows service de yazarsınız excel gibi detaylı veya hesap makinesi gibi basit program da yazarsınız. Ekranın sağında projenizle ilgili dosyalar olur. Ortada grafik arayüzünüz olan pencere olur, solda ise grafik arayüze ekleyeceğiniz buton, slider, seçmeli butonlar, toolbar, pixel map gibi kullanılan şeyler falan envai çeşit şey olur. Bir yandan da gidip SQL'inizi ayrı olarak kurarsınız. Aslında temelde c# içinde ister sql'e veri yazıp çekin, ister excel'e veri yazıp çekin, isterseniz not defterine veri yazıp çekin hiçbir fark yok. sql  kolay ve bu işe özelleşmiş bir şey olduğu için kullanıyoruz. Yoksa not defterine yazıp veri çekmek yazmak da aynı şey. 

Programlamak için de örneğin stoğumuza flament eklemek istiyoruz. Önce ana sayfada flament ekle butonu oluşturuyoruz. o butona çift tıkladığımızda kod yazma satırı geliyor. önceden bir flament ekleme diyalog kutusu tasarlıyoruz. Adı, adeti, kaç kg ya da makara olduğu, fiyatı gbi bilgiler için text boxlar koyuyoruz. Sonra da ekle diye bir buton oluyor içinde. Ekle butonuna bastığımız anda yazacağımız kod şu. her textboxta yazılan bilgi, veritabanının ilgili satırına kendisi bilgileri yazıyor. Bu kadar. Siz bu bilgi ile örneğin şunu da otomatik yapabilirsiniz. Diyelim bir sipariş girdiniz. Siparişte 250 gram turkuaz flament gidiyor. Siz kodlamada şunu eklersiniz. Git veritabanından makarada kaç kg kaldı bak. Eğer 250 gram altı ise kullanıcıyı flament az bilgin olsun diye uyar. 

Bir de kaynak vereyim ben çok faydalanmıştım zamanında.https://youtu.be/oev5wH-_XCI?si=9IHhDLdV5gD8ynfM

1
ArthurvMorgan
ArthurvMorgan kullanıcısına cevaben:
Dilimleyicide basılan modelin kaç gram olduğu yazıyor.  kg birim fiyatını flament ön ayarlarında yaparak gramı öğrendiğiniz yerde flament maliyeti de yazıyor. Dilerseniz sitemizde elktrik maliyetleri ...

Eklemeyi uuttum. C# olay tabanlıdır. Yani buton ya bir slider'a tıklanınca şunu yaap gibi ilerler kabaca. yani tek bir kod ekranı yoktur da her sayfanın bir kod ekranı var gibi düşünün. Bir de o butonların çizildiği ayrı bir kod ekranı var ama o ayrı. onları c# kendisi oluşturuyor.

Bir de zamanında dilimin yandığı bir mevzu var. Yazılımınıza bir simge, resim, tıklama sesi, müzik, görüntü bir şey ekliyorsanız onu eklemek için ayrı bir yer var. Siz kodlarda git C sürücüsündeki şu simgeyi kullan dersiniz. Kullanır da. Ama programı paketlediğinizde veriyi gidip kendisi uygulamanın içine gömmez. Paketlerken gömebilmesi için ayrı bir ekleme yeri var. Bu yüzden canım programlarım kullanılmaz hale geldi benim. Örneğin ohm kanundan çeşitli ışık hesaplamalarına kadar otomatik formüllü bir kod yazmıştım. Hiç bilmiyordum ses falan ekledim. Bilgisayara forrrmat attıktan sonra yazılımı bir kurdum ki tıklama sesi yapacağı zaman hata veriyor kitleniyordu yazılım.

0
ArthurvMorgan

Aklıma bir şey daha geldi. Şunu da yapmak kolay. Örneğin bir müşterime belli aralıklarla düzenli olarak bir baskı yapıyorum. O baskının 3.mf dosyasının yolunu programda kaydederim.Yanına da açıklama koyarım. Örneğin her modelin her parçası tek tek basılacak. O saatten sonra bilgisayarımda ilgili dosyayı aramam. Yazdığım programdan gidip bulurum. Bu neyi önler? Müşteri o modeli hep farklı renkte iatiyor olabilir ya da ayrı ayrı müşteriler aynı modeli farklı şekillerde istiyor olabilir. Normalde farklı baskı profilleri oluşturabilirim elbette ama detaylarını aklımda tutmak zorunda kalabilirim. Bu şekilde yapıldığında ise daha nokta atışı ve organize edilmesi, takip edilmesi daha kolay hale gelir. Hatta çok yazıcısı olan işletmede hangi yazıcı olması gerektiği gibi detay takibi bile yapılır. Zaten erp dediğimiz programlar da bunun içindir. Kalabalık verilerin otomatize edilmesi ya da kolay organize edilebilmesi, insan hatasının minumuma indirilmesi. Evde bir fark yaratmaz ama çok personeli, çok ekipmanı, çok detayı, çok müşterisi olan yerde fark yaratır. Hatta personeller işe girip çıksa bile, en aptalı otursa bile hep standart şey çıkması. 

0
HectorSalamanca

Merhaba,

Sitede hazırda olan hesaplama aracının dışında hepsini bir yerde tutmak isterseniz Excel bunun için biçilmiş kaftandır.

1
Jakobiyan

Stok takibini ücretsiz tutmak istiyorsan excel dosyası açarsın. online olanından hem telefondan hem pcden girersin. Filament, ürün gibi gibi sayfalar açarsın. O şekilde ilerlersin. Ben excele resimde ki maliyet hesabınıda ekledim rahat oluyor.

2