Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Işıklandırma konusunda destek hk.

Genel Tartışma
Bektassaka
Konuyu Açan
Bektassaka
🔧 Teknisyen
27.04.26 13:08
5 Yanıt
35 Görüntülenme
0 Beğeni

Selamlar,

bir öğrenci kardeşimizin hayvan hücresi konulu ödevi var. Bunun için görseldeki ürünü hazırladım ancak parçalarda basınca ışık yanması gerekliymiş her parça için bu konuda önerisi olan var mıdır ? Click tuşu ile düşündüm ama yüksekte kalacak gibi. İçeri gömersemde ışık yetersiz kalacak eiye düşünüyorum.

Ekli Dosyalar
IMG_1643.jpeg
2,43 MB

Yanıtlar 5

Jakobiyan

Herşey bi yana çok güzel olmuş ama bir önerim yok maalesef 😂

1
HectorSalamanca

Merhaba,

Eğer basmalı yapılacaksa clicker gibi mecburen içine gömmeniz gerekiyor. 

Ama eğer dokununca yansa da olur derseniz 1 direnç, 2 tane aa (veya aaa) pil ve her biri için 1 transistör, 1 led yeterli olur. 

Bunların hepsi alt kısımda kalacak. Sadece transistörün base bacağı görünür olacak. Base bacağına dokununca led yanacak, dokunmadığınız durumda sönecek.

Videoyu mp4 yükleyemedim. Bu sebeple .rar dosyası olarak yükledim.

RAR
touch sensor.rar
3,65 MB
1
Bektassaka
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Merhaba,Eğer basmalı yapılacaksa clicker gibi mecburen içine gömmeniz gerekiyor. Ama eğer dokununca yansa da olur derseniz 1 direnç, 2 tane aa (veya aaa) pil ve her biri için 1 transistör, 1 led yeter...

selamlar,
desteğin için teşekkürler. şimdi bahsettiğin 2. yolu yapmak istiyoruz. yazdığın ürünleri tedarik edeceğiz. ancak transistör olarak arattığımda bir kaç kod model çıkmaktadır. özellikle almamız gereken bir kod var mıdır ?

0
HectorSalamanca

Merhaba,

Transistör olarak bc547 veya bc548 kullanabilirsiniz. Videoda biri bc548 biri bc547.

1 led için 2 transistör kullanırsanız led daha parlak yanar. Bu sayede direnç kullanmanıza gerek kalmaz. Ben bu devreyi öneririm. Giriş gerilimi için 4.5 V gereklidir. Devreyi tekrar kurup denedim. Devre şemasının da fotoğraflarını ekledim. 

asd.png
asd.png
1,34 MB
dsa.jpeg
dsa.jpeg
309,79 KB
0
Bektassaka
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Merhaba, Transistör olarak bc547 veya bc548 kullanabilirsiniz. Videoda biri bc548 biri bc547. 1 led için 2 transistör kullanırsanız led daha parlak yanar. Bu sayede direnç kullanmanıza gerek kalmaz. B...

İlgin için teşekkür ederin

1