Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Fusion 360 Dersleri – Ders 11 – Parametrik Tasarım – Tek Tıkla Bölme Sayısı Değişen Organizer Tasarımı

3D Modelleme ve Tasarım
lux3dtasarim
Konuyu Açan
lux3dtasarim
⚙️ Aktif Üye
27.04.26 11:05
4 Yanıt
26 Görüntülenme
1 Beğeni

Selamlar değerli 3DPrinterDestek ailesi! Hepinize keyifli forumlar ve verimli baskılar dilerim.

Fusion 360 eğitim serimizde parametrik tasarımın sınırlarını zorlamaya devam ediyoruz. Serinin 11. bölümünde, sadece tek bir rakamı değiştirerek kutu içindeki bölme sayılarını anında güncelleyebileceğiniz, tamamen otomatik ve modüler bir Organizer Kutu tasarlıyoruz.

🚀 Bu Dersteki Yenilik: Dinamik Bölme Kontrolü

Bir önceki derste boyutları parametreye bağlamıştık; bu derste ise karmaşık formüllere boğulmadan, kutunun içindeki hücre sayılarını (1x4, 4x4, 2x3 vb.) nasıl otomatik olarak hizalayıp ölçeklendirebileceğimizi öğreniyoruz.

🎥 Bu Rehberde Sizi Neler Bekliyor?

Gelişmiş fx (Parametre) Mantığı: X ve Y yönündeki bölme sayılarını tek tıkla kontrol etme 

Otomatik Uzunluk Hesaplama: Hücre genişliği ve duvar kalınlığına bağlı olarak toplam uzunluğun formüllerle belirlenmesi.

Modüler Tırnak Yapısı: Üst üste geçmeli yapılar için gereken tolerans (geçme payı) ayarlarının formülize edilmesi.

Desteksiz (Supportless) Tasarım: 3D yazıcı dostu, ek malzeme gerektirmeyen temiz baskı püf noktaları.

Dilimleme ve Uygulama: Tasarımın farklı varyasyonlarını saniyeler içinde türetme ve baskı süreci 

Elinizdeki her türlü hobi malzemesi veya teknik parça için saniyeler içinde "kişiye özel" bölmeli kutular üretmek istiyorsanız, bu dersteki mantık iş akışınızı çok hızlandıracak.

Tasarımla ilgili sorularınızı veya bir sonraki derste görmek istediğiniz özellikleri aşağıda paylaşabilirsiniz arkadaşlar!

Zaman ayırdığınız için teşekkürler, herkese hatasız baskılar dilerim! 💛

Yanıtlar 4

doruk

Yine çok güzel bir içerik olmuş hocam, emeğinize sağlık.

1
lux3dtasarim
doruk kullanıcısına cevaben:
Yine çok güzel bir içerik olmuş hocam, emeğinize sağlık.

Çok teşekkür ederim, parametrik derslerin devamını da hazırlıyorum çok güzel ve çok işimize yarayacak pratik tasarımları paylaşıyor olacağım. Desteğiniz için ayrıca teşekkür ederim, sayenizde motivasyonum hiç düşmüyor aksine daha çok artıyor, elimden geldiği kadar faydalı olmaya devam edeceğim 🫡 🙏🚀

0
B

İlk videonuzdan itibaren ilgiyle kanalınızı takip ediyorum. Akıllı saksı videonuzu izlemiştim ancak daha yaratıcı ve işlevsel tasarımlar saksı modeli özelinde ya da benzer konularda videolar bekliyorum. İlgiyle takipteyim...

1
lux3dtasarim
Burak_rmn kullanıcısına cevaben:
İlk videonuzdan itibaren ilgiyle kanalınızı takip ediyorum. Akıllı saksı videonuzu izlemiştim ancak daha yaratıcı ve işlevsel tasarımlar saksı modeli özelinde ya da benzer konularda videolar bekliyoru...
İlgin ve desteğin için çok teşekkür ederim değerli arkadaşım 🙏 Son zamanlarda öğrenmek isteyen herkese daha faydalı olabilmek adına bir ders serisine başladım, o yüzden diğer tasarımlara biraz ara vermek durumunda kalmıştım ama yakında çok güzel ve işlevsel tasarımları paylaşıyor olacağım. Özellikle saksı modelleri üzerine çalışmalarım var. Hatta o akıllı saksıyı daha da akıllı hale getireceğiz, takibe devam🥳🫡🚀
1