Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Tabla Yapışma Sorununa Kesin Çözüm

Genel Tartışma
HectorSalamanca
Konuyu Açan
HectorSalamanca
Moderatör
🧠 Rehber
26.04.26 14:29
3 Yanıt
47 Görüntülenme
1 Beğeni

Merhaba,

Her 3d yazıcı kullanıcısını elinde sonunda bir gün yaşayacağı sorun olan tabla yapışma sorunu hakkında genel bilgi vermek için bu konuyu açtım. Forumda da bu durumla ilgili sorun yaşayan çokça kullanıcı var. İşte çözümü.

• Öncelikle tablanızı su ve sıvı sabun ile yıkayın.
  • Tablanızın üst yüzüne elinizle temas etmeden kurulayıp makinenize yerleştirin.
  • Baskıyı başlatın.
  • Oto kalibrasyonlar bitip makinenin nozzle'ın baskı için ısınmasını beklediği sırada 15-20 saniyelik zamanınız oluyor. Tam bu süre içerisinde tablanıza Faber Castel'in pritini sürün.

Neden bu zaman diliminde sürülüyor?

Kalibrasyonun yaklaşık 5 dk sürdüğünü düşünürsek eğer erken sürerseniz pritt kurumaya başlıyor. Kuruyan pritt tabla ile nozzle arasında yalıtkan katman oluşturuyor. Bu da baskınızın yapışmasına engel oluyor.

Bu anlattıklarımı bizzat kendim deneyerek tecrübe ettim. Tüm filamentler için geçerlidir. Pritin de maliyetini 50-60 TL olarak düşünürsek en iyi ve en uygun yöntem budur. 

Yanıtlar 3

erolblt

Bilgilendirme için teşekkürler, özellikle pritin hangi zamanda sürüleceğini detaylandırmanız çok faydalı olmuş. Bunu bilmeyen çok kullanıcı var.

1
T

Arkadaşlar SAKIN PRİT KULLANMAYIN bu tavsiyeyi nasıl verirsin moderatör olarak tabla için eziyet saç spreyi vs hikaye tablayı güzelce temizlersiniz sıvı sabun su sünger elinizi tablanın baskı alana kısmına elinizi değdirmeyin ki yağlı bir yüzey bırakmasın o da mı olmuyo dr matın tabla yapıştırıcısını alın zaten uzun süreler kullanırsınız hemde sıcak suda süngerle temizleyince tablanız eski haline dönüyo ve pei tabakasını korumada da yardımcı 

0
HectorSalamanca

Merhaba,

Öncelikle yorumunuza sadece kısa bir tebessüm ettiğimi söylemek isterim. Sizin için dr matın tabla yapıştırıcısı pritten daha mı masum bilemiyorum.

Pritt kullanmayın sözünüze karşılık forumdaki katılımcılar için aşağıya sadece 2 görsel bırakacağım. Kendileri zaten doğru kararı vereceklerdir.

Size iyi günler dilerim.

yapıştırıcısı.png
yapıştırıcısı.png
49,08 KB
tabla.png
tabla.png
100,77 KB
1