Anasayfa
3D Pazar
Konu Aç
Maliyet

Fusion 360 ile Spiral Vazo Tasarımı

3D Modelleme ve Tasarım
lux3dtasarim
Konuyu Açan
lux3dtasarim
⚙️ Aktif Üye
31.03.26 18:04
8 Yanıt
43 Görüntülenme
4 Beğeni

Selamlar arkadaşlar,

LUX 3D TASARIM VE HİZMET olarak aranıza yeni katıldım ve youtube kanalımda paylaştığım faydalı çizimleri, projeleri ve teknikleri sizlerle de paylaşmak istedim.

Fusion 360 ile Spiral Vazo Tasarımı | 3D Yazıcı Baskı & İnceleme 

Bu videoda, Fusion 360 kullanarak şık ve modern bir spiral vazo tasarladım. Hem bu işe yeni başlayanların hem de bilgilerini tazelemek isteyen ileri seviye kullanıcıların kolayca takip edebileceği, anlaşılır bir anlatım hazırlamaya özen gösterdim.

🎥 Bu Videoda Sizi Neler Bekliyor?

✅ İlk 15 saniyede hızlıca bitmiş modele ve projenin detaylarına göz atıyoruz.

✅ Fusion 360 arayüzünde adım adım, komutları detaylandırarak spiral vazo çizimini gerçekleştiriyoruz.

✅ Videonun son bölümünde ise Bambu Lab P1S ile aldığım baskının yüzey kalitesini ve detaylı incelemesini yapıyoruz.

Değerli yorumlarınızı, baskı tavsiyelerinizi veya tasarımla ilgili sorularınızı bu başlık altında bekliyorum! 👇

🔗 STL Dosyası İçin: Spiral Vazo STL 

Topluluğa katkı sağlamaya ve yeni tasarımlarla aranızda olmaya devam edeceğim. 🚀

Herkese sorunsuz baskılar dilerim 💛

Yanıtlar 8

erolblt

Merhaba, hoş geldiniz. Çok güzel bir içerik olmuş. Başarılarınızın devamını diliyorum. Artık sizi takipteyim.

1
Jakobiyan

Reis hoşgeldin, fusion 360ı senden öğrenmeye çalışıyorum. Fusionu biraz daha detaylı olacak şekilde video gelir mi

1
lux3dtasarim
erolblt kullanıcısına cevaben:
Merhaba, hoş geldiniz. Çok güzel bir içerik olmuş. Başarılarınızın devamını diliyorum. Artık sizi takipteyim.

Çok teşekkür ederim, umarım çok daha güzel paylaşımlar ile her zaman destek olmaya çalışacağım 🫡😊

0
lux3dtasarim
Jakobiyan kullanıcısına cevaben:
Reis hoşgeldin, fusion 360ı senden öğrenmeye çalışıyorum. Fusionu biraz daha detaylı olacak şekilde video gelir mi

Hoşbuldum Reis, faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Bir ders serisine başladım yakın zamanda yaklaşık bir 9-10 ders kadar oldu, tüm herkese hitap etmesi açısından temel komutlar ile başladım ve her komutta bir tasarım yaparak, komutun mantığını aktarmaya çalışıyorum ilerleyen derslerde de daha detaylı olacak şekilde videolar gelecek, tekrardan desteğin için teşekkür ederim, eksik olma reis :)

1
Jakobiyan
lux3dtasarim kullanıcısına cevaben:
Hoşbuldum Reis, faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Bir ders serisine başladım yakın zamanda yaklaşık bir 9-10 ders kadar oldu, tüm herkese hitap etmesi açısından temel komutlar ile başladım ve her k...

O zaman izlemeye devam, işleri kolaylaştırmak için tasarım öğrenmek şart. Artık bu formda olduğunuza göre size destek şart 😂

1
HectorSalamanca

Bu bir de surface kısmından yapılıyordu. Motifler dönmeli yapılabiliyordu. Bi kaç kere denemiştim ama pek istediğim gibi yapamamıştım. 

1
lux3dtasarim
Jakobiyan kullanıcısına cevaben:
O zaman izlemeye devam, işleri kolaylaştırmak için tasarım öğrenmek şart. Artık bu formda olduğunuza göre size destek şart 😂
Desteğin için şimdiden teşekkür ederim arkadaşım sağolasın :)
0
lux3dtasarim
HectorSalamanca kullanıcısına cevaben:
Bu bir de surface kısmından yapılıyordu. Motifler dönmeli yapılabiliyordu. Bi kaç kere denemiştim ama pek istediğim gibi yapamamıştım.

Evet doğru diyorsunuz, surface kısmındaki araçlar ile de yapılabiliyor fakat solid bölümü biraz daha elverişli oluyor bu tarz tasarımlar için, bir tane de öyle yaparım müsait bir zamanda ikisini karşılaştırırım hem yapılmasını hem de baskı sonrası farklarına bakarız :)

1